Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ανακοίνωση της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου...

Ανακοίνωση της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου

Σ

Την Κυριακή 29/03/2015 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου. Στη διαδικασία περίσεψαν τα παζάρια για τις καρέκλες, οι επιθέσεις στους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ, αλλά απουσίασε η ουσιαστική συζήτηση πάνω στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν ήρθε εμπειρία από τη δράση των σωματείων, τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έγιναν μόνο 5 τοποθετήσεις αντιπροσώπων (από τους 52) εκ των οποίων οι δύο από αντιπροσώπους της ταξικής αγωνιστικής ενότητας.

Οι αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στον συνδιασμό μας που στηρίζει το ΠΑΜΕ ανέδειξαν στις τοποθετήσεις τους τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, την δράση των ταξικών σωματείων που στηρίζεται στο τρίπτυχο ισχυρό σωματείο – με αλληλεγγύη για να σταθούμε όρθιοι και να τους αντιπαλέψουμε μαζί – και αγώνα ταξικό ώστε να μπεί φρένο στον κατήφορο αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρoνων αναγκών μας.  

Στο εκλογικό μέρος οι ταξικές δυνάμεις διατήρησαν τις 3 έδρες και στο νέο Δ.Σ. Η  Aνεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Έβρου, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε 9 μέλη στο νέο ΔΣ και η ΔΑΚΕ ένα. Παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη του ΔΣ από τον συνδιασμό που πλειοψήφισε εκλέχθηκαν για 1η φορά, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το πρόγραμμα δράσης και τα αιτήματα του Συνεδρίου υπερψήφισαν τα προτεινόμενα της απερχόμενης πλειοψηφίας που κινούνται στη λογική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και δυστυχώς αφήνουν μια άσχημη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Η στάση τους θα κριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων όπως η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής Αργίας και η απεργιακή κινητοποίηση στις 5. Απρίλη.

Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ανάγκη περισσότερες δυνάμεις να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα. Για να ανεβάσουμε την παρέμβαση μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τους εργαζόμενους για να μπουν εμπόδια στα σχέδια συγκυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοτών. Για ένα εργατικό κίνημα που θα βάζει στόχο την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για να αλλάξουν πραγματικά οι συσχετισμοί στο εργατικό κίνημα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανασύνταξή του και την αποτελεσματικότητά του.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here