Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ανακοίνωση “Λαϊκής Συσπείρωσης”για το νέο προϋπολογισμό του Δήμου Ορεστιάδας.

Ανακοίνωση “Λαϊκής Συσπείρωσης”για το νέο προϋπολογισμό του Δήμου Ορεστιάδας.

102
0
Σ

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το 2020, που ψήφισαν στην τελευταία συνεδρίαση  μαζί οι παρατάξεις του κ. Μαυρίδη και της κ. Γκουγκουσκίδου, είναι άλλος ένας προϋπολογισμός καθ’ υπαγόρευση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου  , άλλος ένας προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, στα πλαίσια που καθόρισαν τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο 2019-2022.

Είναι γνωστό ότι  το Οικονομικό Παρατηρητήριο που συστάθηκε από την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ το 2013  και συνέχισε τη λειτουργία του και με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτό που μέχρι και το τελευταίο ευρώ ελέγχει τα οικονομικά των Δήμων και των Περιφερειών,    για να βρίσκονται στα πλαίσια που καθόρισαν τα τρία μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 -2022 . 

 Η Ν.Δ το προχώρησε ακόμα παραπέρα  με δικαιολογία την «κυβερνησιμότητα»  των ΟΤΑ» απορρίπτει «a priori» ως άκυρες τις ψήφους κατά του αντιλαϊκού  προϋπολογισμού και τον θεωρεί εγκεκριμένο ακόμη κι αν τον υπερψηφίσει μια μικρή μειοψηφία των παρόντων μελών.  Βασικά αυτό που επιδιώκεται είναι να μην αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο το αντιλαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο και να προχωρήσουν  χωρίς εμπόδια και αντιστάσεις οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ( ΠΑΣΟΚ «Καποδίστριας») , (Ν.Δ «Καλλικράτης»), (ΣΥΡΙΖΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» )

Πιο συγκεκριμένα: Το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018  προβλέπει ότι μέχρι 2020, μπορεί να διατεθεί στους Δήμους το ποσό των 2 δισ. 744 εκατ. ευρώ τη χρονιά. Αν υπολογίσουμε ότι οι δαπάνες  προσωπικού ( μισθός- ασφάλιση, μόνιμοι, συμβασιούχοι) ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ 409 εκατ. απομένουν ελάχιστα χρήματα για την εκτέλεση έργων που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Οι ευθύνες των παρατάξεων  που δεν ανοίγουν μέτωπο ενάντια στις  αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων  είναι τεράστιες.

Ο εκπρόσωπος  της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  καταψήφισε τον προϋπολογισμό και καταδίκασε τη διαδικασία κατάρτισής  του, δηλώνοντας ότι η παράταξή είχε και θα έχει μέτωπο ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ , των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής,  που έχουν καταντήσει τους Δήμους γρανάζι υλοποίησης της αντιλαϊκής τους πολιτικής.

18/11/2019

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here