Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ακυρώθηκε η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

Ακυρώθηκε η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

107
0
Σ

Η Νίκη Κεραμέως είναι η καινούργια Υπουργός Παιδείας και σήμερα, αναμένεται να περιγράψει τις προτεραιότητές της για την Παιδεία.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου. Επίσης η κυρία Κεραμέως διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και που είχε δημιουργήσει σφοδρότατες αντιδράσεις στην ευρύτερη παριοχή της Θράκης.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για τη σύσταση εννεαμελούς  επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδρυση του τέταρτου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα είχε εκφράσει την αντίθεσή της η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here