Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αθωώθηκε ο πρώην διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης

Αθωώθηκε ο πρώην διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης

Σ

Δελτίο τύπου έστειλε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης , Δημήτρης Αδαμίδης για την αθώωση του από τη δικαιοσύνη

«Πανηγυρική αθώωσή μου από το 3μελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, λόγω μίας ακόμη στοχευμένης σε βάρος μου μήνυσης κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Διοικητή του Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ»

Με ομόφωνη απόφασή του, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, το 3μελές   Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας με αθώωσε για την υπόθεση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν.Διδυμοτείχου. Η κατηγορία ήταν ότι δήθεν δεν μερίμνησα για τη λειτουργία της μονάδας με αποτέλεσμα 7 ασθενείς για διάστημα 1-4 μηνών μετέβαιναν με ταξί (με έξοδα του ΕΟΠΥΥ) στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Στη δίκη απεδείχθη ότι ως Διοικητής του Νοσοκομείου πέτυχα τα εξής:

  1. Τον Μάιο του 2016 παρέλαβα την Μ.Τ.Ν. με 1 νεφρολόγο και σε 15 μέρες προκήρυξα 1 θέση νεφρολόγου που απέβη άκαρπη, ακολούθησε και 2η και 3η προκήρυξη για να προσληφθεί τελικά 1 επιμελητής Β΄.
  2. Με δαπάνη του Νοσοκομείου πέτυχα την πρόσληψη 1 επικουρικού νεφρολόγου, του οποίου η σύμβαση έληξε, χωρίς να ανανεωθεί πριν 1 μήνα.
  3. Ενίσχυσα την εφημεριακή λειτουργία της μονάδας με 2 ακόμη γιατρούς, ώστε να εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο.
  4. Αντικατέστησα 8 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, αξιοποιώντας μηχανήματα που δεν χρειαζόταν το Νοσοκομείο Κομοτηνής.
  5. Μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου προσέλαβα 2 επικουρικές νοσηλεύτριες και μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης 4μηνης εκπαίδευσης κατόρθωσα να λειτουργήσω για πρώτη φορά στο Διδ/χο και 3η βάρδια στην Μ.Τ.Ν. με αποτέλεσμα από το Φθινόπωρο του 2019  να εξυπηρετούνται 52 νεφροπαθείς αντί για 44.
  6. Δυστυχώς σήμερα, μετά τη λήξη της θητείας μου,  έχει ήδη αποχωρήσει 1 νεφρολόγος (επικουρικός) και επίκειται σε 5 μήνες η συνταξιοδότηση του Δ/ντή με αποτέλεσμα η Μ.Τ.Ν. να μείνει μόνο με 1 νεφρολόγο, ενώ ο αριθμός των νεφροπαθών έχει αυξηθεί σημαντικά.  
  7. Την ίδια περίοδο κατόρθωσα να προσελκύσω δωρεές με αποτέλεσμα να πετύχω την ολική αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την ανακαίνιση τόσο της μονάδας όσο και του τμήματος περιτοναικών πλύσεων στο Π.Γ.Ν.Α.

Συνεπώς όχι μόνο δεν αμέλησα, αλλά αντιθέτως έδειξα εξαιρετική επιμέλεια για τους νεφροπαθείς. Αυτή ήταν μία ακόμα σε βάρος μου μήνυση κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διοικητή. Το να εφαρμόζεις ως Διοικητής τη νομιμότητα και να κυνηγάς τη διαφθορά δημιουργεί εχθρούς! Δεν με κάμψανε ούτε στιγμή, η αλήθεια και η εντιμότητα κα πάλι κέρδισε!!

Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης Παιδίατρος Δ/ντής ΕΣΥ Γ.Ν.Διδ/χου Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, πρώην Διοικητής Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here