Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αδελφοποιήθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης με Ρώσικο σχολείο.

Αδελφοποιήθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης με Ρώσικο σχολείο.

Σ

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι διευθυντές των σχολείων του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης και  σχολείου από το Sosnovy Bor της Ρωσίας, στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Έβρου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Χ. Γερακόπουλου.

Η εν λόγω αδελφοποίηση, προέκυψε στο πλαίσιο της περυσινής επίσκεψης των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου στην πόλη του Sosnovy Bor,  όπου και ξεκίνησε στην ουσία η πρώτη συνάντηση-επαφή των δύο σχολείων, που έφερε κοντά τους μαθητές  από τις δύο πόλεις.

Στην ομιλία του ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής ομοσπονδίας στην ΑΜΘ με έδρα την Αλεξανδρούπολη κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, έκανε λόγο για μια δύσκολη πορεία, που όμως ξεπεράστηκε και πλέον οι προσπάθειες θα φέρουν καρπούς.

1

Η πορεία που ξεκινήσαμε στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγα χρόνια για να φέρουμε κοντά το λαό της Αλεξανδρούπολης με του Sosnovy Bor, πέρασε από θάλασσα με πολλά κύματα αλλά όταν βλέπουμε τα παιδιά, τους μαθητές από τις δύο πόλεις μας να συναντιούνται για να βάλουν τα θεμέλια της μόνιμης συνεργασίας και αδελφοποίησής τους, όλες οι προσπάθειες και δυσκολίες, δικαιώνονται από αυτό το γεγονός.

Αυτή η πορεία, η ίδια, είναι και το πρώτο μάθημα πέρα από τα σχολικά μαθήματα, ότι όταν έχουμε φωτιά μέσα μας και στόχο που είναι καλός και φέρνει καλό στον κόσμο, πρέπει να μην σταματάμε όποιοι και αν μας φέρνουν δυσκολίες και όποιες δυσκολίες και αν μας φέρνουν. Εμείς τις ξεπεράσαμε με τη βοήθεια του Μητροπολίτη και του Δημάρχου και είμαστε σήμερα εδώ σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα”.

Η επίσκεψη των μαθητών του 6ου Σχολείου του SosnovyBor από τη Ρωσία έθεσε τα θεμέλια μόνιμης συνεργασίας και αδελφοποίησης με το 2ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης  και αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας.

Είναι επίσης σημαντικό γεγονός για το πολιτιστικό κέντρο Ρώσικο Σπίτι, στο οποίο Πρόεδρος είναι η κ. Ιουλία Γαβρίλοβα, διότι το Ρώσικο Σπίτι, είναι ο φορέας που ξεκίνησε την πορεία συνεργασίας και πολιτιστικής ανάπτυξης μεταξύ των δύο πόλεων στην Ελλάδα και Ρωσία με τη βοήθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άνθιμου και του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη.

8

Το μέλλον των χωρών, βρίσκεται μέσα στα σχολεία. Έχουμε πολλά κοινά οι δύο λαοί και πλέον είμαστε μέλη μιας οικογένειας και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η κοινή πορεία”, τόνισε η διευθύντρια του Ρώσικου σχολείου κ. Olga Poliakova.

Στην εκδήλωση, ο διευθυντής του 2ου Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης κ. Σωτήριος Πούκης και η Διευθύντρια του 6ου Σχολείου του Sosnovy Bor κ. Olga Poliakova, αντάλλαξαν δώρα και υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης.

Τα παιδιά από τη Ρωσία, θα παραμείνουν πέντε μέρες στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών της πόλης μας και θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την Αλεξανδρούπολη, αλλά να αναπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

2

3

4

5

7

10

DSC_0042

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here