Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έπαινος για το ρεπορτάζ της Ραλλής Παπαγεωργίου, με καταγωγή από τη Νέα...

Έπαινος για το ρεπορτάζ της Ραλλής Παπαγεωργίου, με καταγωγή από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, στον παγκύπριο δημοσιογραφικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Παγκύπριο Πρακτορείο Ειδήσεων

Σ

Η απονομή των βραβείων του παγκύπριου δημοσιογραφικού διαγωνισμού, που έχει καθιερώσει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), είχε και εβρίτικο χρώμα, αφού βραβεύτηκε και η Ραλλή Παπαγεωργίου, η οποία κατάγεται από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Ραλλή Παπαγεωργίου απονεμήθηκε την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, έπαινος για το ρεπορτάζ της με τίτλο «Ο Οθέλλος ξαναζωντάνεψε στον ομώνυμο Πύργο στην Αμμόχωστο μετά την αποκατάστασή του».

Και οι δυο γονείς της Ραλλής Παπαγεωργίου είναι από τη Νέα Βύσσα, την οποία φροντίζει να την επισκέπτεται και να παρακολουθεί τις εξελίξεις της γενέτειράς της. Πριν μερικά χρόνια, το καλοκαίρι του 2013, συμμετείχε σε μια εκδρομή που είχε οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ» στην κοιτίδα των Βυσσιωτών, στο παλιό Μποσνοχώρι της Ανατολικής Θράκης, όπου μάλιστα η Ραλλή είχε εκτελέσει και χρέη μεταφραστή βοηθώντας ουσιαστικά στην επικοινωνία με τους εκπροσώπους της τουρκικής αυτοδιοίκησης.

Ο περιώνυμος πύργος του Οθέλλου ήταν το πραγματικό σκηνικό των όσων περιγράφει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο έργο του «Οθέλλος, ο Μαύρος της Βενετίας».

Ο πύργος αναστηλώθηκε με μέριμνα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών(UNDP).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αποσπάσματα του έργου «Οθέλλος» από ομάδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ηθοποιών και μουσική βασισμένα στο  ομώνυμο έργο, όπερα του Τζιουζέπε Βέρντι.

Το κάστρο είναι του 14ου αιώνα και πάνω από την κεντρική πύλη βρίσκεται εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή με τον ενετικό φτερωτό λέοντα του Αγίου Μάρκου και επιγραφή που γράφει: «Nicolo Foscarini,ο Ενετός στρατηγός».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε τελετή βράβευσης δημοσιογράφων που κέρδισαν τους δύο ετήσιους διαγωνισμούς του ΚΥΠΕ και διάλεξη του Καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, με θέμα «Γλώσσα και Δημοσιογραφία», Λευκωσία 1 Φεβρουαρίου 2017. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σταύρος Παπαθανάκης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here