Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ένα λαμπρό παράδειγμα σύνδεσης του πανεπιστημίου με την παραγωγή και την τοπική...

Ένα λαμπρό παράδειγμα σύνδεσης του πανεπιστημίου με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία, η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» και Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ)

Σ

Ένα λαμπρό παράδειγμα σύνδεση του πανεπιστημίου με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία, αποτελεί η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» και της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ), που υπεγράφη σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής, από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Δήμο Καραδήμο και από τον κοσμήτορα της σχολής Σπύρο Κουτρούμπα.

«Είναι μια διαδικασία, που την είχαμε οραματιστεί πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια, το 2000, και την επισφραγίζουμε σήμερα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, δυο ισχυρών φορέων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να απογειωθεί στα αμέσως επόμενα χρόνια. Η συνεργασία αυτή θα κινηθεί σε δυο άξονες, στον ερευνητικό και στον εκπαιδευτικό και θα αποβεί πολλαπλά χρήσιμη προς όφελος των αγροτών και της τοπικής κοινωνίας», τόνισε στη δήλωσή του ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(ΔΠΘ) Σπύρος Κουτρούμπας.

«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεχίζουμε τη συνεργασία μας που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, την οποία και θα συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο προς όφελος των αγροτών και των φοιτητών», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» Δήμος Καραδήμος.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας προσδιορίζει τους παρακάτω τομείς κοινού ενδιαφέροντος:

  1. Την παροχή εκπαιδευτικού έργου στα αντικείμενα των επιστημών γεωπονίας και δασολογίας.
  2. Την ισχυροποίηση του ερευνητικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων στον αγροτροφικό τομέα και
  3. Την ενίσχυση και προβολή της συμβολής των δυο φορέων στην ανάπτυξη των επιμέρους κοινωνιών στον αγροτροφικό τομέα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν επίσης οι Νίκος Καργιωτίδης-μέλος της διοίκησης του συνεταιρισμού, Αθανάσιος Ράσγκελης-διευθυντής του Α.Σ.Δ.Ο. «Η ΕΝΩΣΗ» και Αθανάσιος Κουτουκίδης-γεωπόνος του συνεταιρισμού.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here