Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Έβρος- Μαζεύουν μειονοτικές υπογραφές για αναθεώρηση της Συνθήκης Λωζάνης

Έβρος- Μαζεύουν μειονοτικές υπογραφές για αναθεώρηση της Συνθήκης Λωζάνης

epa06031259 People pray in the prayer room of the Ibn-Rushd Goethe Mosque, during the opening in Berlin, Germany, 16 June 2017. Seyran Ates, a German lawyer and Muslim feminist, opened a mosque for liberal Muslims. In the liberal Ibn-Rushd Goethe Mosque, women and men pray and preach equal rights. It is supposed to be open to Sunnis, Shiites and followers of other Islamic faiths. Women do not have to wear a headscarf when praying. EPA/CARSTEN KOALL
Σ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ήδη οι γείτονες μας που δεν αφήνουν τίποτα στον αέρα, άρχισαν να λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες ομάδα τριών ατόμων επισκέφθηκε χωριά του Έβρου όπου ζουν μουσουλμάνοι και με επισκέψεις στα σπίτια τους τους ζήτησαν να υπογράψουν σε χαρτιά ζητώντας με την σειρά τους την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ήδη μας ενημέρωσαν μουσουλμάνοι από την Μάκρη, τα Δίκελλα, την Μεσημβρία και την Πλάκα Αλεξανδρούπολης ότι τους επισκέφθηκαν αυτά τα τρία άτομα που μένουν στην Κομοτηνή και τους ζήτησαν να υπογράψουν σε σχετικό έγγραφο.

Συνεχίζοντας την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι κάτι αντίστοιχο έχει γίνει σε όλα τα μειονοτικά χωριά του Έβρου, και συνεχίζεται σε χωριά της Ροδόπης και της ξάνθης.

Στόχος η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθμού υπογραφών ώστε να αποτελέσει μοχλό πίεσης στο ζήτημα που έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτήν την πρωτοβουλία την υλοποιεί το μειονοτικό κόμμα DEB και κάτι αντίστοιχο έπραξε και κατά το παρελθόν.

Όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα με αυτόν τον τρόπο γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής και πάλι της μειονότητας που έπειτα από το πραξικόπημα κατά του ερντογάν άλλαξε συμπεριφορά και “γύρισε την πλάτη της” στο Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here