Αρχική ΚΟΣΜΟΣ «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα» φώναζε ο κυβερνήτης-Λεπτό προς λεπτό όσα κατέγραψε το...

«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα» φώναζε ο κυβερνήτης-Λεπτό προς λεπτό όσα κατέγραψε το μαύρο κουτί του Airbus

Σ

Το τραγικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο αεροπλάνο της Germanwings, τα λεπτά πριν τη συντριβή του αποκαλύπτει, η κυριακάτικη έκδοση της Bild.

Οι δημοσιογράφοι της Bild, οι οποίοι ισχυρίζονται πως άκουσαν το υλικό από τα μαύρα κουτιά, καταγράφουν λεπτό προς λεπτό, τις τραγικές στιγμές πριν τη συντριβή του Airbus της Germanwings.

Κατά το πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης, ο κυβερνήτης Πάτρικ Σ. έχει μια συνηθισμένη συνομιλία με τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς. Ο κυβερνήτης, μάλιστα, αναφέρει σε αυτή τη συνομιλία πως δεν έχει το χρόνο να πάει στην τουαλέτα πριν την απογείωση.

10:27 Το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πτήσης του, περίπου στα 11.600 μέτρα. Ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. Ο Λούμπιτς του απαντά μονολεκτικά, ενώ του λέει ότι «τώρα μπορεί να πάει στην τουαλέτα».

10:29 Ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς, να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, καθώς ο ίδιος θα πήγαινε τουαλέτα. Ακούγεται ο ήχος του καθίσματος, την ώρα που ο κυβερνήτης σηκώνεται και η πόρτα να κλείνει. Ο Αντρέας Λούμπιτς, είναι πλέον μόνος του στο πιλοτήριο.

10:30 Το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος.

10:32 Οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Airbus. Δεν παίρνουν απάντηση. Στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός. Αμέσως μετά ακούγεται δυνατός κρότος. Πρόκειται για την αρχική προσπάθεια του κυβερνήτη να επανέλθει στο πιλοτήριο.

«Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», ακούγεται να λέει ο Πάτρικ Σ., ενώ κάποιοι επιβάτες έχουν ήδη αρχίσει να πανικοβάλλονται.

10:35 Μεταλλικοί ήχοι ακούγονται από την πόρτα του πιλοτηρίου. Προφανώς πρόκειται για την στιγμή που ο κυβερνήτης, προσπαθεί να σπάσει την πόρτα με το τσεκούρι.

10:36 Σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος έχει φτάσει πλέον στα 5 χιλιάδες μέτρα από το έδαφος και ο κυβερνήτης ακούγεται να φωνάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα»

10:38 Ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.

10:40 Το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here