Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Άνθιμος για σύμφωνο συμβίωσης: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!

Άνθιμος για σύμφωνο συμβίωσης: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!

Σ

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς, ιερούργησε την Κυριακή Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σε σημείο του κυρήγματός του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο λεγόμενο “σύμφωνο συμβίωσης” τονίζοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία.

“Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις…Κύριε Ελέησον!!!” πρόσθεσε ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι η εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο.

Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανα σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε “σκληρές”, παρόλα αυτά όμως αναρωτήθηκε και ο ίδιος: “Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;”

“Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε “μεγάλο πρόβλημα”, αλλά για ακόμη μια φορά τόνισε ότι “στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι.”

“Η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει πλεόν! Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους ανθρώπους αυτούς, πως θα σταθούμε; που θα πάμε;” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος τόνισε: “Η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού, αν λοιπόν πάμε έτσι θα χαθούμε…η ευθύνη είναι όλων μας”.

Πηγή romfea.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here