Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Άδωνι;…

Άδωνι;…

Σ

Είχε τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Θεωρούσε «μεγάλο λάθος» την…
επέκταση. Κι εξηγούσε το γιατί. Σήμερα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε θριαμβευτικά την επέκταση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν όρθιοι και με ενθουσιασμό!
Ήταν κατηγορηματικός ο αγαπητός Αδωνις Γεωργιάδης πριν από δύο χρόνια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3. Ημερομηνία, 22 Οκτωβρίου 2018.

Ο αγαπητός -ειλικρινά- Αδωνις βρισκόταν καλεσμένος για 248η φορά στη ραδιοφωνική εκπομπή του (επίσης, αγαπητού) Αρη Πορτοσάλτε.

Θέμα της κουβέντας τους, τότε, τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Η επέκτασή τους. Αυτό που εξήγγειλε θριαμβευτικά ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν όρθιοι και με ενθουσιασμό.

Ήταν κατηγορηματικός λοιπόν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Θεωρούσε «μεγάλο λάθος» την επέκταση μόνο στο Ιόνιο. Κι εξηγούσε το γιατί: διότι, όπως υποστήριζε, «αναγνωρίζει ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο, αυτό δηλαδή που ζητάει η Τουρκία από την πρώτη μέρα». Και ήταν κάθετος: «Ή λες έχω τα μίλια 12 και αυτό ισχύει σε όλη τη χώρα ή δεν το λες. Αν το πεις στο μισό έχεις αυτόματα αποδεχθεί πως το άλλο μισό είναι σε ειδικό καθεστώς».

Αυτόματα; Αυτόματα!

Τι (να) λέει αλήθεια τώρα ο κ. Γεωργιάδης; Προσοχή, έτσι; Εδώ μιλάμε για μεγάλα εθνικά θέματα. Για χρόνια θέματα, όχι τωρινά, ώστε να δικαιολογούνται οι συνηθισμένες πολιτικές κωλοτούμπες. Θεωρεί πως δίνουμε στους Τούρκους αυτό που ζητούν από την πρώτη μέρα; Το Αιγαίο σε ποιο καθεστώς μπαίνει πλέον;…

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πηγή:efsyn.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here