Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ O Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες και επιτρέπει τη θεία κοινωνία

O Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες και επιτρέπει τη θεία κοινωνία

Σ

Aναστάτωση προκαλεί στην περιοχή της Ξάνθης, η απόφαση του τοπικού Μητροπολίτη να ανοίξουν οι εκκλησίες και να κοινωνούν οι πιστοί, εν μέσω ολικού  lockdown. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε μια περιοχή που βρίσκεται στις 6 πιο επιβαρυμένες της χώρας με δεκάδες νεκρούς κάθε εβδομάδα, όπου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων.

Σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων αναφέρει ότι έχει δώσει εντολή στους ιερείς να ανοίγουν τους ναούς καθημερινά και, μάλιστα, να δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να κοινωνούν γιατί, όπως υποστηρίζει, “είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κοροναϊό και οποιαδήποτε άλλη ασθένεια” ! Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τη σχετική ΚΥΑ που ρυθμίζει τους όρους του λοκντάουν σε όλη τη χώρα ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για σχετικό μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει ο πολίτης για να κινηθεί νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει αυστηρές συστάσεις προς τις Μητροπόλεις ώστε να μην παρατηρηθεί παραβίαση των έκτακτων μέτρων ενώ, κάποιοι πολίτες κάνουν λόγο για την ανάγκη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, μετά από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Ξάνθης. Δεν είναι τυχαίο, ότι στα εκκλησιαστικά site οι δηλώσεις αυτές χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης, ώστε να γενικευτεί η ανυπακοή στα σχετικά μέτρα.

“Η Κοινωνία είναι το φάρμακο της αθανασίας…”

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Μητροπολίτη Ξάνθης μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου «οι ιεροί ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν»

Ενώ σε ότι αφορά στις λειτουργίες επιμένει: «Εγώ κάλεσα σήμερα (σ.σ. χθες) τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά πρόσφατα ο Μητροπολίτης της γειτονικής Αλεξανδρούπολης είχε κάνει σοβαρή αυτοκριτική για τη συμβολή της Εκκλησίας στην εξάπλωση του κοροναϊού ενώ πολύ πρόσφατα μια σειρά από Μητροπολίτες έχασαν τη ζωή τους ή νοσηλεύτηκαν έχοντας διαγνωστεί με κοροναϊό, με αποκορύφωμα τους Αρχιεπιστκόπους Αθηνών και Αλβανίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή της Ξάνθης, από τις πιο επιβαρυμένες έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι, ανάμεσά τους και ιερωμένοι της τοπικής Μητρόπολης. Μάλιστα, την περίοδο του πρώτου κύματος, είχαν καταγραφεί περιστατικά ναών που άνοιγαν κρυφά και κοινωνούσαν τους πιστούς.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να περιορίσει τις πολιτικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες, ενώ η Εκκλησία δρά υπό πλήρη ασυλία, απειλώντας σοβαρά τη δημόσια υγεία, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος του κοροναϊού, με εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα. 

tvxs.gr

Σ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here