Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 5 “σφαίρες” από το νεοφιλελεύθερο πιστόλι του Μητσοτάκη στη Θράκη.

5 “σφαίρες” από το νεοφιλελεύθερο πιστόλι του Μητσοτάκη στη Θράκη.

Σ

Με 5 “σφαίρες” από το νεοφιλελευθερο πιστόλι του επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να δείξει την αγάπη του για τον Έβρο.( Για αγάπη του προέδρου τους μιλανε στελέχη της ΝΔ στο νομό)

1η “σφαίρα” η απόφαση για νέα δομή φιλοξενίας στον παρακείμενο χώρο τυου ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα. Η κυβέρνηση δια μέσω της κυβερνητηκής εκπροσώπου κας Πελώνη επιχείρησε ελιγμός λέγοντας ότι με απόφαση του πρωθυπουργού(ναι αυτουνού που αγαπάει πολύ τον Έβρο) δεν θα γίνει νέα δομή αλλά επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ. Μετά από λίγες μέρες βγαίνουν τα μισθωτήρια 33 στρεμματων σε χωράφια που βρίσκονται δίπλα στο ΚΥΤ. Η Εθνική γραμμή που χαράχθηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση, είχε συμφωνήσει και η Ν.Δ , να μην γίνει καμιά δομή ανατολικά του Νέστου πάει περίπατο.

2η “σφαίρα” η υποβάθμιση της σχολής Διδυμοτείχου

3η “σφαίρα” ο νόμος Κεραμέως για την Παιδεία με τον οποίο κινδυνεύουν να κλείσουν οι σχολές της Ορεστιάδας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιοχή, όχι μόνο οικονομικά. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον βόρειο Έβρο μια τέτοια εξέλιξει που μαζι με τις προηγούμες διαλύουν μια περιοχή.

4η “σφαίρα” η επιλογή του επιτελικού νεομητσοτακικου κράτους να ξεπουλήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφήνωντας ξεκρέμαστα τα λιμάνια της Σαμοθράκης και το λιμανάκι της Μάκρης . Μια επιλογή που δεν δίνει κανένα ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, σε αντίθεση με τη μέθοδο των υποπαραχωρήσεων που είχε προκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση και ακολουθείται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

5η “σφαίρα”, μάλλον στο “κεφάλι” της Θράκης για να μη έχει καμιά πιθανότητα να αναστηθεί η αδειοδότηση των χρυσοθήρων η οποία προωθείται μετά τη σύμβαση για τη Χαλκιδική. Μια απόφαση που φαίνεται να ξεκίνησε με μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών όπως ο Περιβαλλοντοκτόνος νόμος, η τροπολογία για τα χωραταξικά με την οποία βρήκαν τρόπο να προσπερνάνε τα εμπόδια του περιφερειακ ού που δεν προβλέπει εξορύξεις στην περιοχή της Θράκης .

Πως να την αντεξει τόση αγάπη ένας τόπος;

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here