Αρχική ΕΛΛΑΔΑ 4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

Σ

Διαδικτυακά φέτος διοργανώνεται το 4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα με θέμα  “Η Συμβολή των Ερευνητικών Φορέων της Χώρας στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων” στις 18 και 19 Μαρτίου.  Το 4ο Forum συνδιοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων”, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και το Κέντρο Αριστείας Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιείται με τη χορηγία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Στο Forum συμμετέχουν με 59 ομιλίες, 3 θεματικά πάνελ και παράλληλες δράσεις εκπρόσωποι από Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια αλλά και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Επιχειρησιακούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τη διαχείριση καταστροφών, παρουσιάζοντας τα νέα επιστημονικά, τεχνολογικά και επιχειρησιακά δεδομένα, τις δράσεις και εξελίξεις στο χώρο και τις καλές πρακτικές στη διαχείριση, ως συλλογική εργασία του κάθε Φορέα.

Φέτος η πανδημία COVID-19 σηματοδότησε μία νέα οπτική σε επίπεδο διαχείρισης και μείωσης της διακινδύνευσης. Υπό συνθήκες πανδημίας, τον πλανήτη σε πλήρη τεκτονική δραστηριότητα και την κλιματική κρίση σε εξέλιξη, καταστροφικά γεγονότα δε σταμάτησαν να συμβαίνουν σε κάθε γωνιά του Πλανήτη και στην Ελλάδα.

Στο Forum που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και 4 συνεχείς χρονιές το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” η “είσοδος” είναι ανοιχτή και ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Καθώς το ενδιαφέρον του κοινού φέτος έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι εργασίες του Forum θα μεταδοθούν, σε πραγματικό χρόνο (streaming) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας youtube, καθώς και μέσω της σελίδας facebook του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (edcm.edu.gr).

Το πρόγραμμα του Forum είναι αναρτημένο στο: https://edcm.edu.gr/en/hdrrf-2021/programma-2021
Streaming video 18ης Μαρτίου: https://youtu.be/Qcths5ypNCo
Streaming video 19ης Μαρτίου: https://youtu.be/Sm9-MZF8tTk

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here