Σφυροκόπημα από ΣΥΡΙΖΑ • Η εταιρεία «Απόλλων» που φέσωσε με εκατομμύρια δημόσιο και προμηθευτές και οι εμπρηστικές αναρτήσεις στα social media • Η πρώτη απάντηση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης.
«Θέμα» έχει προκύψει με την υπουργοποίηση του Αρίστου Δοξιάδη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, με την κυβέρνηση να καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στις καταγγελίες και την πίεση που ασκεί η αντιπολίτευση.
Ο Αρίστος Δοξιάδης, ο 74χρονος οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων, με μακρά πορεία εμπρηστικών και φιλοκυβερνητικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, όμως το καταγγελλόμενο παρελθόν του έρχεται να δημιουργήσει σοβαρό πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα πρώτα σφοδρά πυρά ήρθαν ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να εκτοξεύει πολλαπλές καταγγελίες κατά του κ. Δοξιάδη και της κυβέρνησης. Σε χθεσινή ανακοίνωση τ κόμμα της αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «αν αληθεύει ότι ο κ. Δοξιάδης ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “Απόλλων” που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα. Οφείλει να απαντήσει αν υπήρξε εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας η οποία, αφού το διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το 2011 όλες τις αιτιάσεις της, «κατέβασε ρολά», αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές, στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Χρέη που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού η “Απόλλων” φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου το 2024, με οφειλές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον Αρίστο Δοξιάδη «υβριστή των πολιτών που διαδήλωσαν για τα Τέμπη» και προσθέτει ότι «ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είναι “σεσημασμένος” υβριστής των πολιτών και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη – έχοντας αποκαλέσει “δήθεν σοβαρούς”, “ψεκασμένους” και “μπάζους” στα social media όσους καταγγέλλουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ταυτόχρονα και ένας ακόμη αποτυχημένος …”άριστος” καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες 8 από τα 15 μέλη του (!), οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων».
Όπως καταγγέλλεται η εταιρεία ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χονδρεμπόρους ξενόγλωσσων βιβλίων στην Ελλάδα. Το 2009 της επιβλήθηκε πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παράνομες πρακτικές που ξεκίνησαν από το 2002 και σταμάτησαν το 2012. Η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο με την προσφυγή της απορρίπτεται και στη συνέχεια προσέφυγε στο ΣτΕ. Το 2012, όμως, η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. βάρεσε κανόνι αφήνοντας εκατομμύρια χρεών σε Δημόσιο, εργαζομένους και προμηθευτές.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται μέσω δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος ζητά επιμόνως απαντήσεις.
«Ο κ. Δοξιάδης έγινε υπουργος από τον κ. Μητσοτάκη επειδή έβριζε στα social media τους πολίτες που κατέβηκαν στα συλαλλητήρια για τα Τέμπη; Ήταν ή όχι όμως παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ; Να μην κρυβονται. Οφείλουν μία απάντηση, αλλιώς η σιωπή είναι ενοχή. Εκτός αν ψάχνουν να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και μετά να παραιτήσουν τον κ. Δοξιάδη όπως οφείλουν ούτως ή άλλως.»
Απάντηση με Netflix
Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε, χθες, να αποκρούσει την κριτική κάνοντς λόγο για «τροςλ και μισοτρολς» και... προτείνοντας προς τους διαδικτυακούς του φίλους να δουν την σειρά Day Zero του Netflix και θα... καταλάβουν.
«Κάποιος φίλος μου είπε χθες: χαίρομαι που ανέλαβες τη θέση του υφυπουργού, όχι τόσο για αυτά που θα κάνεις εκεί, αλλά για όσα θα έχεις να γράψεις μετά, από τις εμπειρίες σου. Μετά από την πρώτη μέρα, συμφωνώ. Το πρωί ήταν η απαρχή δημιουργικών συνεργασιών. Το απόγευμα ήταν διάφορα τρολς και μισοτρολς, που κατασκευάζουν ειδήσεις για το τέρας Δοξιάδη. Και που βρίσκονται στις πιο απίθανες θέσεις. Δύο βαθειές ανάσες, λοιπόν, σημειώσεις για το ημερολόγιο μου, και μετά παραγωγική εργασία. (Α, και δείτε το Day Zero στο Netflix, με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Κατά σύμπτωση, το είδα πριν λίγες μέρες. Κάπως έτσι μπορεί να πάει το πράγμα).»
0 Σχόλια