Recents in Beach

ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΡΑ & ΕΡΤ Α.Ε!!


 ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ! 

Κατά την χθεσινή του ομιλία (01/10) επί του Ν/Σ του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης,  υπογράμμισε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  αποτροπή της "φίμωσης" των κρατικών ρ/σ, μεταξύ αυτών και του Έβρου, ενώ  τόνισε πως ιστορικές & κοινωνικές συνθήκες επιτάσσουν την εξέταση του  ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Σαμοθράκη! 

Συγκεκριμένα: 

 Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νομική θωράκιση της απρόσκοπτης και  αδιάλειπτης εκπομπής των κρατικών & ιδιωτικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων, σε  ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διασφάλισης  της φωνής της τοπικής κοινωνίας.  

 Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που ο ίδιος έχει αναδείξει αταλάντευτα επί  σειρά ετών, μέσω κοινβουλευτικών παρεμβάσεων και συναντήσεων σε κάθε  επίπεδο, διεκδικώντας την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, προκειμένου να κρατηθεί  ζωντανή η "φωνή" των Ακριτών!

 Προβλέπεται η παροχή δυνατότητας απόκτησης πρόσθετης θέσης μετάδοσης,  πέραν των καθοριζόμενων στον ισχύοντα χάρτη συχνοτήτων, αντισταθμίζοντας  γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες & προκλητικές παρεμβολές από τα δίκτυα των  γειτόνων μας από τα ανατολικά & βόρεια σύνορα μας! 

 Αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία της  Σαμοθράκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξέτασης των ιστορικών δεδομένων που  διαμόρφωσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε αυτή.  

 Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς δεν  κατακτήθηκε διά των όπλων από το Οθωμανικό Κράτος και κατ' αυτόν τον τρόπο  δεν δύναται το Ελληνικό δημόσιο να υποστηρίξει δικαίωμα κυριότητας, βασιζόμενο  στην διαδοχή του! 

 Πρότεινε την άμεση συμπερίληψη της Νήσου στις προβλεπόμενες από τον  Ν.988/1979 εξαιρέσεις, όπως έχουν υπαχθεί άλλα νησιά, αίροντας το βάρος  απόδειξης ύπαρξης εμπράγματου δικαιώματος από τους κατοίκους του νησιού κατά  την διένεξη των συμφερόντων τους με το δημόσιο! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνοψη της ομιλίας εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=BTKHsDBLrR0


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">