Recents in Beach

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος στην Αλεξανδρούπολη συναντήθηκε με εκπροσώπους της Οικολογικής εταιρείας Έβρου

 


Την Πέμπτη 03/07 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Έβρου και εκπροσώπων της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου με τον βουλευτή Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την πρόσφατη έκδοση νέων αδειών για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή της Ροδόπης αλλά και στην θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης.


Το θέμα απασχολεί άμεσα την περιοχή μας καθώς οι θέσεις εγκατάστασης των αιολικών σταθμών βρίσκονται εντός της περιοχής Natura 2000 και εμπίπτουν εντός του χαρτογραφημένου «πυρήνα» της δραστηριότητας του μαυρόγυπα (Δάσος Δαδιάς) Μάλιστα, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του ΟΦΥΠΕΚΑ γνωμοδότησε ξεκάθαρα και στοιχειοθετημένα αρνητικά για την υλοποίηση και των δύο έργων.

Από την άλλη, τα Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα (ΘΑΠ), στη ευρύτερη περιοχή της Σαμοθράκης, δεσμεύουν πολύτιμο χώρο από τα αλιευτικά πεδία του Θρακικού Πελάγους, καλύπτοντας σχεδόν εξολοκλήρου τα αλιευτικά πεδία των εθνικών υδάτων, όπου σχεδόν αποκλειστικά δραστηριοποιούνται τα σκάφη της παράκτιας αλιείας.


Να σημειωθεί επιπλέον ότι το Θρακικό είναι από τα σημαντικότερα αλιευτικά πεδία στη Μεσόγειο (μαζί με την Αδριατική) και το σημαντικότερο της χώρας (26% της συνολικής αλιευτικής παραγωγής.


Ο Βουλευτής κ. Ξανθόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, δεσμεύτηκε να τα θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">