Recents in Beach

Α' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024 ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ, Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 


Διαμαρτυρόμαστε για την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία μας

Καταθέτουμε συλλογικά αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων 2022

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Ένας μήνας κοντεύει από το άνοιγμα των σχολείων και η κατάσταση συνεχίζει να είναι εκρηκτική. Τα κενά στα σχολεία του νομού είναι τεράστια. Λείπουν εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, σχολικοί νοσηλευτές οι οποίοι εκεί που υπάρχουν μοιράζονται σε τρία η τέσσερα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μας καλεί να διδάξουμε σε τμήματα των 25-30 μαθητών, με συμπτύξεις τμημάτων αρχικά πάνω από 1.600 πανελλαδικά φέτος, χωρίς καν να λογαριάζει τις ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες μαθητών μας! Όπου όμως εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές διεκδίκησαν αγωνιστικά ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και ανάγκασαν υπουργείο και Διευθύνσεις να αλλάξουν αποφάσεις!!  

Έτσι κι εμείς την Πέμπτη θα αντιδράσουμε στους σχεδιασμούς τους!

Η πολιτική του κόστους – οφέλους, των δραστικών περικοπών σε προσωπικό και λειτουργικά των σχολείων:

  • Συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

  • Στερεί το δικαίωμα των μαθητών να έχουν ουσιαστική στήριξη από τον/την εκπαιδευτικό. 

  • Καταργείται το δικαίωμα του/της εκπαιδευτικού στην εργασία και στον προγραμματισμό της ζωής του/της. Τμήματα άνω των 25 μαθητών σημαίνει πιο εντατική, εξαντλητική εργασία για εμάς. Επίσης, οι συγχωνεύσεις τμημάτων δημιουργούν λειτουργικά υπεράριθμους, μετακινήσεις σε άλλα σχολεία με δυσβάσταχτα έξοδα μετακίνησης, αδυναμία των σχολείων να καταρτίσουν μόνιμο πρόγραμμα κλπ.  

Δεν επιτελούμε ένα τυποποιημένο επάγγελμα!  Είμαστε εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί νέων ανθρώπων. Μας προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων επιθετικότητας στα σχολεία, στην άμβλυνση της οποίας οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να προσφέρουμε πολύτιμη αρωγή, μέσα από ουσιαστικό διάλογο στους συλλόγους των διδασκόντων με τη βοήθεια και των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, με σταθερή επαφή με τους γονείς και αγώνα για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την συλλογικότητα, θα αναπτύσσει ολόπλευρες προσωπικότητες. Σε καμία περίπτωση, η αύξηση των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό. Αντιθέτως, διαμορφώνει μια επώδυνη καθημερινότητα, δυσκολεύει το παιδαγωγικό έργο, αυξάνει την πιθανότητα ατυχημάτων, κα. 

Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα καταργώντας τις σχολικές επιτροπές και οδηγώντας τα σχολεία σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι οι διευθυντές αναζητούν τρόπους να ανταποκριθούν στην κάλυψη των  αναγκών των σχολείων, αφού τα ποσά ΘΑ τους δίνονται είναι ένα απλό φιλοδώρημα, με τους χορηγούς να εμφανίζονται ως «σωτήρες» γεγονός που δε συνάδει με τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας και οι γονείς αναγκάζονται να επωμιστούν επιπλέον κόστη. 

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ την ίδια στιγμή που θεωρούν κόστος τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη λειτουργία τμημάτων με λιγότερους μαθητές, μοιράζουν απλόχερα χρήμα σε ιδιώτες και εργολάβους, όπως προβλέπεται στο τελευταίο νομοσχέδιο (επαγγελματικός προσανατολισμός, ψηφιακό φροντιστήριο κτλ) ή σε εκδοτικούς οίκους για το λεγόμενο πολλαπλό βιβλίο, κοστοβόρες αλλαγές με αμφισβητούμενα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Σπαταλούν χωρίς αιδώ, μέχρι και 658.800,00€, για την αμοιβή τεχνικού συμβούλου του ΙΕΠ για 35 μήνες και για εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν με ίδια μέσα.

Πόροι υπάρχουν για νατοϊκές δαπάνες, για φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, όχι όμως για την παιδεία, την υγεία και την πρόληψη από φυσικές καταστροφές. Η ζωή των εκπαιδευτικών και το μέλλον των μαθητών μας λογίζονται ως κόστος . Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!!!

Συμμετέχουμε μαζικά την Πέμπτη 10 Οκτώβρη 2024 μαζί με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

  • Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις - συμπτύξεις τμημάτων. Να αποσυρθούν οι εγκύκλιοι Κατσαρού.

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

  • 20 μαθητές/τριες ανά τμήμα Γενικής Παιδείας, 15 σε κατευθύνσεις και Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕΛ, σε τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και 10 στα εργαστήρια.

  • Εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τους/τις μαθητές/τριες με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και επικαιροποίησή τους. Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη με βάση τις ανάγκες χωρίς κανένα «κόφτη».

  • Ζητούμε άμεσα:

  • να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής σε κάθε σχολείο σε καθημερινή βάση και σε όλο το ωράριο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία των μαθητών.

  • Να καλύπτονται όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς παρασκηνιακές δολοπλοκίες και περικοπές, σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

  • Να μονιμοποιηθούν αυτοδίκαια όλοι οι νεοδιόριστοι που έχουν συμπληρώσει τα δύο έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας.

  • Να δηλωθούν όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να καλυφθούν όλα ΑΜΕΣΑ.

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών.

  • Διεκδικούμε τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




         ΜΠΡΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ       ΜΑΤΣΑ ΜΑΤΟΥΛΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">