Recents in Beach

Αντικατάσταση Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας πρότεινε ο Κασσελάκης. (Video)

 

Τις καταστατικές αλλαγές που προτείνει για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Η πρώτη πρόταση κάνει λόγο για δημιουργία «Δημοτικών Επιτροπών Μελών», οι οποίες θα συνεδριάζουν κατα κύριο λόγο διαδικτυακά, κάτι που θα επιφέρει την κατάργηση των Οργανώσεων Μελών.

Δεύτερον, προτείνεται η αντικατάσταση των Νομαρχιακών Επιτροπών από Περιφερειακές Επιτροπές Μελών. Τρίτον, προτάθηκε η αντικατάσταση της Κεντρικής Επιτροπής με το «Εθνικό Συμβούλιο Μελών», το οποίο θα αποτελείται από  201 μέλη και θα συνεδριάζει 2 φορές τον χρόνο, «όπου και θα καταρτίζει και θα επισκοπεί το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος και θα εκλέγει τον Γραμματέα, τον Συντονιστή του Οργανωτικού και την Οργανωτική Επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών και τους Συντονιστές & Αναπληρωτές Συντονιστές των Τμημάτων».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε στη θέση της Πολιτικής Γραμματείας να συγκροτηθεί το «Πολιτικό Συμβούλιο Μελών» το οποίο θα αποτελείται από 21 Μέλη: Τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Συντονιστή Οργανωτικού του κόμματος, τον Επικεφαλής της Κ.Ο (σε περίπτωση που ο Πρόεδρος δεν είναι βουλευτής), τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κ.Ο., μεταξύ άλλων.

Θα συμπληρώνεται με την εκ περιτροπής ετήσια συμμετοχή κατά 50% των βουλευτών της Κ.Ο. και κατά 50% των συντονιστών των Τμημάτων.

Τέλος, πρότεινε την Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης.

Υπενθυμίζεται πως η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» έχει ζητήσει δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο Καταστατικό, κάτι με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης διαφώνησε στην ομιλία του.

«Συντεταγμένες συγκλίσεις»

«Κανείς δεν αρνείται ότι χρειάζονται συγκλίσεις. Αυτές όμως θα γίνουν συντεταγμένα, με διαφάνεια μπροστά στα μάτια όλου του προοδευτικού κόσμου και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον διάλογο για την Κεντροαριστερά. «Το να κλείσουμε οποιαδήποτε συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες με άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα μεγαλύτερο άθροισμα ποσοστών, για μένα θα ήταν ανήθικο, καθώς θα αθετούσα την υπόσχεσή μου ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Για να κλείσει λοιπόν αυτό το κεφάλαιο θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί επιμένω τόσο στην σταδιακή και από κάτω προς τα πάνω σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων». 

Οι έξι προκλήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «έξι προκλήσεις» που αποτελούν τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές είναι η «θεσμική θωράκιση ενός κράτους δικαίου», η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας», η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η ανάκτηση «της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα» και «η προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Απολογισμός και οικονομικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα «μη επιθυμητό». «Εκλογές χωρίς χρήματα σημαίνει εκλογές με μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ειδικά απέναντι σε μια συγκριτικά ακόμα πιο ισχυρή δεξιά προπαγάνδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά υποκριτής δεν είμαι» τόνισε στη συνέχεια, παραδεχόμενος κάποιες από τις αστοχίες που έκανε στην προεκλογική περίοδο.

Το να «μην αφήνω τίποτα αναπάντητο και να μην κρύβω ούτε καν την ιδιωτικότητά μου, δεν εκλήφθηκε ως απόλυτη διαφάνεια από πλευράς μου, αλλά ως προσπάθεια υπερπροβολής» τόνισε χαρακτηριστικά.  Επίσης, μίλησε και για την αποκάλυψη του πόθεν έσχες του: «Εκλογικά ίσως ήταν λάθος. Ηθικά όμως δεν ήταν» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος, τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, επιβεβαίωσε πως θα εκλεγεί μέσα στη μέρα οικονομική επιτροπή και πως θα συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία για να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις για τα κομματικά ΜΜΕ.

«Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όπου και καταχειροκροτήθηκε.


Πηγή: Documento.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">