Recents in Beach

Το ραντεβού της οδού Αμαλίας...- Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

 

Τα όσα συνεχίζουν είτε να εκστομίζονται, είτε να τρέχουν σε επίπεδο διαρροών για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα και για οικονομικό χάος που τώρα δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο, φαίνεται πως έχουν ενεργοποιήσει στο ''κόκκινο'' τα πολιτικά αντανακλαστικά και ένστικτα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν πλέον με μαθηματική ακρίβεια, στην συμμαχία και ενοποίηση αντίρροπων δυνάμεων και στελεχιακών προσώπων...Πρόσωπα τα οποία μέχρι χθες ένωνε μόνο η ηγετική φυσιογνωμία του Αλέξη Τσίπρα και σήμερα καλούνται να υπερασπιστούν τα έργα και τις ημέρες, του φυσικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρεπορτάζ το οποίο λάβαμε μέσα στην εβδομάδα, αναφέρει για μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Λεωφόρο Αμαλίας, μεταξύ του ιδίου και κορυφαίων στελεχών των "87". Στην σύσκεψη διέρρευσε πως πήραν μέρος η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης κ.α. Απών από αυτή την συνάντηση ήταν ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος αντιμετώπιζε την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάντα, όλα τα δεδομένα, όλες οι καταστάσεις, όλες οι εκδοχές και όλες οι πιθανές αποφάσεις...Αυτό το οποίο αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε, είναι η μέγιστη συσπείρωση των εσωκομματικών δυνάμεων σε όλη την οργανωτική δομή που δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις και τις επιλογές Κασσελάκη...

Αυτό το οποίο αξίζει να διασαφηνιστεί, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ρόλο οργανωτικό ή παρέμβαση ενορχηστρωτή σε αυτή την συζήτηση - συνάντηση, ούτε λειτούργησε σαν εντολέας αλλά κυρίως κατέθεσε την οργανωτική και πολιτική του πείρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν και με την δική του γνώμη και συγκατάθεση, να υπογραφεί το κείμενο των 87 στελεχών πριν την συνεδρίαση της Κ.Ε. μεταξύ των οποίων συνυπέγραψαν και 7 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων εντός της Κεντρικής Επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπουν στον παρόντα πολιτικό χρόνο στην εσωκομματική αντιπολίτευση, να δώσει την μάχη εντός του κόμματος και να αμφισβητήσει σε επίπεδο προτάσεως μομφής τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι το συνέδριο. Έτσι αυτό το οποίο φαίνεται πως αποφασίστηκε είναι η προετοιμασία του εδάφους για την τελική σύγκρουση, μέχρι το συνέδριο ή και κατά την διάρκεια του καταστατικού συνεδρίου της 6ης Οκτωβρίου, αν τελικά πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις θερινές διαγραφές και τις διασπάσεις.

Υ.Γ: Για ότι νεότερο εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">