Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγντέμ Ασάφογλου, τόνισε ότι “…οι μειονοτικοί ψηφοφόροι ψήφισαν το ΚΙΕΦ παρόλο που γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να εκλέξουν βουλευτές λόγω του εκλογικού ορίου του 3%” και πρόσθεσε ότι “…η μειονότητα έστειλε ένα πολύ σοβαρό μήνυμα σε αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Η Αθήνα πρέπει να σταματήσει να αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχει μια μειονότητα που ζει εδώ».
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ διάβασε με προσοχή τις δηλώσεις.
Κατανοώντας το πνεύμα και το σκεπτικό, θα θέλαμε να μοιραστούμε και την δική μας ανησυχία, για όσα συμβαίνουν στην Θράκη.
Βασικά συμφωνούμε απόλυτα εάν η δήλωση παρέλειπε μία λέξη και εκφραζόταν ως εξής: “Η Αθήνα πρέπει να σταματήσει να αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που ζουν εδώ”.
Είμαστε υπέρμαχοι της ευημερίας όλων, χωρίς διακρίσεις και βεβαίως επιβεβαιώνουμε τον προβληματικό και ελλιπή τρόπο που η Αθήνα αντιμετωπίζει την περιοχή της Θράκης.
Παρατηρούμε όμως ότι προβάλλεται διαρκώς ο προσβλητικός για εμάς τίτλος “μειονοτικός”-“μειονότητα”.
Είναι γνωστό ότι πολλοί συμπολίτες μας στην Ροδόπη και την Ξάνθη, έχουν επιλέξει άλλο θρήσκευμα. Αυτό τους καθιστά μεν μειονότητα, αλλά όχι γιατί δεν έχουν δικαιώματα.
Η αυτοδιάθεση είναι δικαίωμα και όχι εργαλείο πολιτικής δράσης.
Η “μειονότητα” θα μπορούσε να αυτο-αποκαλείται Ελληνική Μουσουλμανική Κοινότητα.
Αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Τουναντίον οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται από ακραίους τούρκους πολιτικούς (Μπαχτσελί) για να ταΐσουν το εθνικιστικό ακροατήριό τους, με παραμύθια.
Επειδή οι πολίτες των νομών Ροδόπης και Ξάνθης κουράστηκαν με ύποπτους τρόπους διεκδίκησης για μία ιδιότητας που ουσιαστικά δεν υπάρχει, μείωσαν περαιτέρω την επιρροή του κόμματος ΚΙΕΦ (-8.615 ψήφοι).
Όπως φαίνεται παρά την πτώση των Εγκύρων ψηφοδελτίων -34% το ΚΙΕΦ είχε πτώση -37,4%, και προερχόταν και από πτώση -11,4%.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναδείξουμε ότι στην περιοχή ζουν και άλλες “μειονότητες” όπως Πομάκοι και Ρομά, που διαρκώς καταγγέλλουν τις πρακτικές του ΚΙΕΦ και τον διαρκή προσεταιρισμό τους στον “τουρκικό” άξονα.
Ο Ιμάμ Αχμέτ / Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αναλυτής» της Καβάλας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αναφέρει «το ΚΙΕΦ αντί να προωθεί την αρμονική συνύπαρξη και την αλληλεγγύη, δημιουργεί διχαστικές τάσεις και εκμεταλλεύεται την ευαισθησία των μειονοτήτων για πολιτικά οφέλη. Οι Πομάκοι, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας, χρειάζονται πολιτική εκπροσώπηση που θα εστιάζει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και στην πλήρη ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, όχι πολιτικές που τους απομονώνουν και τους χρησιμοποιούν ως εργαλείο».
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια που έχει στόχο την δηλητηρίαση της αρμονικής συμβίωσης των πολιτών.
Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι περήφανοι που είναι Έλληνες, είναι νομοταγείς και έχουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει τις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Θράκης, προς όφελος όλων των κατοίκων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Ο σεβασμός στην πολιτιστική και θρησκευτική ιδιαιτερότητα του κάθε πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτος.
Η πολιτική εργαλοιοποίηση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης (Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά) από την Τουρκία, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και υποβάθμισης της ύπαρξής τους, ταυτόχρονα όμως επιβεβαιώνει την θετική δυναμική της Συνθήκης της Λωζάνης.
0 Σχόλια