Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία – Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τα οικονομικά

 


Αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά πρόκειται για το …δεύτερο ημίχρονο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Τότε, η Πολιτική Γραμματεία κάλεσε τη νεοσύστατη οικονομική επιτροπή, αλλά και μέλη της διοίκησης των κομματικών ΜΜΕ.

Τα στελέχη του Οργάνου ενημερώθηκαν «διεξοδικά και με στοιχεία» -όπως τόνισαν κομματικές πηγές- για τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος. Και αύριο ίσως έχουμε ανακοινώσεις κρίσιμων αποφάσεων. Μία από αυτές ενδεχομένως να είναι το πώς και το πόσο θα μπορεί από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει την Αυγή και το Κόκκινο.

Την περασμένη Πέμπτη, με πρόταση Κασσελάκη, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν από την Πολιτική Γραμματεία ομάδες εργασίας ενόψει της ΔΕΘ, που αφορούν 5 τομείς: Στέγη, Τράπεζες και ιδιωτικό χρέος, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Υγεία και Εργασία. Αύριο αναμένεται να γνωρίζουμε περισσότερα για το θέμα, και ίσως τα στελέχη που θα συμμετέχουν σε κάθε ομάδα.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τονίζουν ότι αποφασίστηκε να γίνει αναπροσαρμογή και ανανέωση των κομματικών δικτύων σε αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό και σε Μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αυτό, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας όσμωσης με την κοινωνία.

Οι Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, Συμεωνίδου και Φλαμπουράρης έχουν καταθέσει κείμενο το οποίο αποτελούνταν από τρία βασικά σημεία.

Το κύριο έχει να κάνει με τα οικονομικά. Ζητήθηκε να διευκρινιστεί δημόσια πως το κόμμα δεν έχει καμία οφειλή και να καταδικαστούν δηλώσεις που άφηναν υπόνοιες για μαύρο χρήμα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, οι 8 τόνισαν ότι με τις ιδέες για αντικατάσταση των Οργάνων που που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή «ρευστοποιείται το κόμμα».

Τέλος, τονίστηκε ότι το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, αποτελεί παράδειγμα του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα. Η συζήτηση για τα παραπάνω, αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.

Πηγή: Documento.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">