Recents in Beach

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ & ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!!


 Σήμερα το πρωί (23/7), επισκέφτηκα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου  είχα χρήσιμη συνάντηση  με τον άρτια ενημερωμένο καθηγητή & καλό φίλο του πρωτογενούς τομέα, Δημήτρη Μπιλάλη!

Η εν λόγω επίσκεψη ολοκληρώθηκε στη συνέχεια δημιουργικά με επί πλέον συνεργασία -ενημέρωση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Σπυρίδωνα Κίντζιο, παρουσία δυο Αντιπρυτάνεων του!

Στο επίκεντρο της γόνιμης αυτής συνεργασίας, ήταν η οραματική & ελπιδοφόρα πρόταση περί ίδρυσης ενός Ελληνικού Χρηματιστηρίου- Ανταλλακτηρίου Τιμών Αγροτικών Προϊόντων στη Χώρα!!

Πρόκειται για στρατηγικού χαρακτήρα πρωτοβουλία που αναμένεται να λειτουργήσει ως κεντρικός πυλώνας στην διαμόρφωση & επικράτηση διαφανών & λογικών τιμών στην αγορά -πώληση αγροτικών μας  προϊόντων.

Προωθώντας ταυτόχρονα, την συνεργασία στον αγροτικό τομέα & αίροντας την υφιστάμενη εξάρτηση από την λειτουργία αντίστοιχων οργανώσεων από γειτονικές κλπ ευρωπαϊκές  χώρες!

Ο Έβρος, όπου ο πρωτογενής τομέας συνιστά την ‘'βαριά βιομηχανία'’, θα μπορούσε συνδυαστικά με το νέο στρατηγικό ρόλο, να προτιμηθεί για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου Ανταλλακτηρίου Τιμών αγροτικών προϊόντων, συνδυάζοντας την εμπειρία-γνώση των τοπικών συνεταιριστικών οργανώσεων & παραγωγών με τις πλέον ωφέλιμες μεθόδους εμπορικής διαχείρισης!

Παράλληλα, ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, δύναται να διασφαλίσει την ευρεία & ταχύτατη μετακίνηση αγροτικών εμπορευμάτων, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για την ίδρυση ενός στρατηγικής σημασίας κόμβου διανομής για την Χώρα μας!

Οι συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν  χρήσιμες για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ενώ επίκειται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση με τους καθηγητές & την Ηγεσία των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης & Δασολογίας-Δασοπονίας του Δ.Π.Θ.,  καθώς & με την ηγεσία της Περιφερειακής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη ενός  βιώσιμου σχεδιασμού, προκειμένου το όραμα....να γίνει πράξη, με αιχμή του δόρατος το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">