Recents in Beach

Το τέλος της «Διακήρυξης των Αθηνών» - Μέχρι εδώ μπορεί πλέον να πάει η Αθήνα

 


Πίεση στον Μητσοτάκη από τον Ερντογάν. Ενισχύεται ο Νίκος Δένδιας που η Άγκυρα θέλει να τον θέσει εκτός του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Σε δύσκολη θέση φέρνουν το Μέγαρο Μαξίμου τόσο η κατηγορηματική αλλαγή θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό και ο σοβαρός τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο, αλλά και η αξίωση του Ταγίπ Ερντογάν να περιθωριοποιήσει τον Νίκο Δένδια, που είναι το «κόκκινο πανί» για την Άγκυρα εδώ και καιρό.

Παρότι η Αθήνα φέρεται να εκτιμά ότι η ένταση θα κρατήσει λίγες ημέρες, δέκα άντε μισό μήνα, εν τούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να κινείται ως να οδεύουμε «σε τέλος εποχής» στον στενό πυρήνα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, απομένοντας μόνο η ελπίδα των «ήρεμων νερών»!

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τις παρεμβάσεις των δυο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμαλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τις σταθερές και αμετακίνητες θέσεις του Νίκου Δένδια, η «Διακήρυξη των Αθηνών» που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν μάλλον κινδυνεύει να γίνει ένα κείμενο χωρίς περιεχόμενο. Πολύ περισσότερο που διαφορετικά το ερμηνεύει αυτό η Άγκυρα- το ερμηνεύει σαν τη Συμφωνία της Μαδρίτης που υπογράφτηκε επί Κώστα Σημίτη.

Η πίεση του Ερντογάν στον Μητσοτάκη (και για το Νίκο Δένδια) θα είναι το επόμενο διάστημα μεγάλη. Ο δε Νίκος Δένδιας ενισχύεται σημαντικά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ!

Βασίλης Σκουρής στο dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">