Recents in Beach

📢 Εσείς γνωρίζετε για το Επίδομα Ετέρου Προσώπου; | Κάπα3

 


Η ομάδα του Κάπα3, επανέρχεται στην εβδομαδιαία ενημέρωση με μια πολύ συχνή ερώτηση αναφορικά με το επίδομα Ετέρου Προσώπου και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης των δικαιούχων.  


Το επίδομα Ετέρου Προσώπου, το οποίο είναι γνωστό και ως Επίδομα Απόλυτης Αναπηρίας ή Επίδομα Συμπαράστασης χορηγείται σε συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, καθώς και στους τυφλούς συνταξιούχους λόγω γήρατος,  εφόσον η Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. γνωματεύσει ότι αυτοί βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση η οποία απαιτεί συνεχή επίβλεψη, συμπαράσταση και περιποίηση ετέρου προσώπου, ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας τους.

📌Σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ,το συγκεκριμένο επίδομα δίνεται σε συντάξεις αναπηρίας, θανάτου ή τυφλούς με σύνταξη γήρατος και αφορά τον ίδιο τον συνταξιούχο και κανέναν άλλον. Επισημαίνεται πως δεν χορηγείται σε συντάξεις γήρατος.

Η διαδικασία απονομής του εν λόγω επιδόματος, ξεκινάει με την Πιστοποίηση Αναπηρίας από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕ.Π.Α., η οποία σύμφωνα με τον Ν.4961/2022, από 16/9/2022, γίνεται ψηφιακά με ηλεκτρονική αίτηση μέσω της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας». 

Εφόσον η Υγειονομική Επιτροπή κρίνει τον ασθενή ως δικαιούχο του επιδόματος, πρέπει ο ίδιος να υποβάλει σχετική αίτηση στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, όπου ανήκει. 

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο άρθρο: https://www.kapa3.gr/epidoma-eteroy-prosopoy-apolytis-anapirias-symparastasis/ 

Παρακαλούμε, όπως κοινωνήσετε την παραπάνω πληροφορία στα μέλη σας και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Κάπα3, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας είτε καλώντας στα τηλέφωνα 2105221424, και 6906265170, καθημερινά από τις 09:00-17:00 μμ. 

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">