Recents in Beach

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

 


Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβίβασε προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την επιστολή μίας κατοίκου του Βορείου Έβρου και εργαζόμενης στο Αποκεντρωμένο Γραφείο του ΕΟΠΥΥ Ορεστιάδας.

Όπως υπογραμμίζεται, με νέα απόφαση από 14/5/2024 της Γεν. Δ/νσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, πλέον οι ασθενείς που μετακινούνται εντός γεωγραφικών ορίων ενός Νομού, προκειμένου να μεταβούν σε υγειονομικές δομές στο πλαίσιο των θεραπειών τους, δεν θα λαμβάνουν την μέχρι πρότινος προβλεπόμενη αποζημίωση.

Ως γνωστόν, ο Ν.Έβρου αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό Νομό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜ-Θ), με αποτέλεσμα η χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι ασθενείς που διαμένουν στην Ορεστιάδα & στους οικισμούς αυτής μέχρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης (ΠΓΝΑ) να είναι στα 100 χλμ & πλέον, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Για τον λόγο αυτό, ζητείται να επανεξεταστεί η ως άνω απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και οι ευαισθησίες της ακριτικής περιοχής, μεριμνώντας για τους καρκινοπαθείς & κατοίκους του Βορείου Έβρου!


Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!



Αγαπητέ Υπουργέ,

Διαβιβάζω συνημμένα προς ενημέρωσή σας και λοιπές ενδεχόμενες ενέργειες λόγω αρμοδιότητάς, την επιστολή μίας Εβρίτισσας, & υπαλλήλου στο Αποκεντρωμένο Γραφείο του ΕΟΠΥΥ Ορεστιάδας.

Όπως επισημαίνεται σε αυτή, μέχρι πρότινος, οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ, που έπρεπε να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους προκειμένου να μεταβούν σε κατάλληλη δομή υγείας για τις θεραπείες τους, λάμβαναν αποζημίωση για την μετακίνησή τους, είτε αυτή γινόταν με την χρήση  δημοσίων συγκοινωνιών είτε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης ή ταξί.

Ωστόσο, με σχετικό  έγγραφο (14/5/2024) της Γενικής Δ/νσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζεται ότι πλέον δεν θα αποζημιώνονται οι μετακινήσεις τους που πραγματοποιούνται εντός Νομού.

Όπως επισημαίνεται, η Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στην Ορεστιάδα, εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό ασθενών, οι οποίοι διαβιούν στον Βόρειο Έβρο και πρέπει να μετακινούνται τακτικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης (ΠΓΝΑ), στο πλαίσιο των θεραπειών τους!!

Όπως είναι γνωστό, ο Έβρος αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό Νομό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜ-Θ), αλλά & της Χώρας με αποτέλεσμα η χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουν από το γεωγραφικό Τρίγωνο της Ν.Ορεστιάδας μέχρι την Αλεξ/πολη να είναι 100 & πλέον χλμ!!

Ζητείται να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τις ευαισθησίες & όχι μόνο του Ν.Εβρου!!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">