Ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν για τη θέση της πρωθυπουργίας, Ζορντάν Μπαρντελά, άνοιξε το στόμα του σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ και έβγαλε από μέσα έναν ατελείωτο ρατσιστικό οχετό.
Αν ίσχυαν κατά τον προηγούμενο αιώνα αυτά που υποστήριξε στο προχθεσινό τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» ο Ζορντάν Μπαρντελά (το πουλέν της Μαρίν Λεπέν που τον προορίζει για πρωθυπουργό), τότε η Γαλλία δεν θα είχε ποτέ τη χαρά και την τιμή να έχει στα πανεπιστήμιά της ανθρώπους όπως ο Αξελός, ο Βυζάντιος, ο Κανδύλης, ο Καστοριάδης, ο Σβορώνος κ.ά. Πιθανώς δεν θα είχε σήμερα ούτε τον Μπαρντελά, του οποίου οι παππούδες ήταν Ιταλοί, αλλά εν προκειμένω μικρό το κακό.
Και αυτό διότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο 29χρόνος ακροδεξιός υποψήφιος επανέλαβε, έστω και κάπως διστακτικά αυτή τη φορά, ότι οι Γάλλοι που έχουν κι άλλη υπηκοότητα, όπως για παράδειγμα οι Ελληνογάλλοι, δεν είναι και τόσο Γάλλοι και συνεπώς δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν «κρίσιμα πόστα». Ενώ ο ίδιος, που δεν σπούδασε ποτέ τίποτα και από 18 χρόνων είναι επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος, κάνει μια χαρά για πρωθυπουργός. Από την άλλη, βεβαίως, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το να βλέπει κανείς ότι ένας άνθρωπος όπως ο Μπαρντελά δεν αποκλείεται σε λίγες μέρες να βρίσκεται στο τιμόνι μιας χώρας που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχει πυρηνικά όπλα.
Εχοντας, λοιπόν, το θράσος της γνώμης του, ο Μπαρντελά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Γαλλία τα σύνορά της στους μετανάστες, ενώ αυτό είναι ανέφικτο, και δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι σκόπιμο θα ήταν να μην έχουν ιατρική περίθαλψη οι παράνομοι μετανάστες, αγνοώντας προφανώς τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο μέτρο στη δημόσια υγεία. Ακόμα όμως και για τους νόμιμους μετανάστες πρότεινε να έχουν το δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης μόνο όσοι έχουν πάνω από πέντε χρόνια ένσημα. Το ενδεχόμενο να αποκτήσουν στο μεταξύ οι άνθρωποι αυτοί μεταδοτικές ασθένειες, δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Οπως δεν φάνηκε, άλλωστε, να τον ενδιαφέρει και το πού θα βρει τα λεφτά για να μειώσει τον γαλλικό ΦΠΑ στην ενέργεια και να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Είπε ότι είναι σίγουρος πως υπάρχουν κρυφοί λογαριασμοί στο κράτος, τους οποίους θα αποκαλύψει με κάποιου είδους απογραφή της αλήθειας, όπως δηλαδή αυτή που έκανε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα ο Αλογοσκούφης. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το κράτους δικαίου, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν κατώτατες ποινές οι οποίες θα επιβάλλονται σε όλους τους ενόχους, ανεξαρτήτως αν είναι ενήλικοι ή ανήλικοι.
Μανώλης Σπινθουράκης στην efsyn.gr
0 Σχόλια