Recents in Beach

“Το νέο φορολογικό υπηρετεί τη στρατηγική της Ν.Δ. για συμπίεση και καταστροφή της μεσαίας τάξης” λέει ο Νίκος Παππάς

 


«Πρόθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η συμπίεση και καταστροφή των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αυτών που λέμε μεσαία τάξη. Αυτό ακριβώς υπηρετεί το φορολογικό της νομοσχέδιο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο Πάτρας και τους δημοσιογράφου Βίκη Δρακούλη και Θάνο Χριστακόπουλο. «Στη στρατηγική της Ν.Δ., η μικρή και μεσαία επιχείρηση αντιμετωπίζεται ως η ρίζα της κακοδαιμονίας της οικονομίας. Η δική μας στρατηγική βρίσκεται στον αντίποδα. Έχουμε μιλήσει για το αφορολόγητο, για τη ρύθμιση των χρεών, για τη προστασία της επαγγελματικής στέγης και για την πρόσβαση όλων στη χρηματοδότηση», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού ανέφερε ότι «η πλαστική χειρουργική στην οποία υποβάλλει τα στατιστικά ο κ. Χατζηδάκης δεν μπορεί να κρύψει ότι μεγάλο κομμάτι των επαγγελματιών είναι υπερχρεωμένοι, βρίσκονται σε κατάσταση αναγκαστικής είσπραξης, αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμα και τις ασφαλιστικές τους εισφορές», σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. -υπό το φως και της γενικευμένης αντίθεσης όλων των επαγγελματικών κατηγοριών στο νέο φορολογικό- θα πρέπει να αποσύρει τη ρύθμιση και να ξεκινήσει έναν διάλογο με κόμματα και φορείς για τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ερωτώμενος για τα έκτακτα επιδόματα που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. επιλέγει να επιστρέψει μόνο το ένα τρίτο του υπερπλεονάσματος, στη δε περασμένη χρήση δεν επέστρεψε τίποτα από τα τρία δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα. Σε εποχές εξωτερικού καταναγκασμού, μεταξύ 2016 – 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιστρέψει πάνω από 2 δισ. ευρώ».

Κατά τη συνέντευξη ανέδειξε και την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από τη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας. «Δεν καλούμε την κυβέρνηση σε αντάρτικο στην Ευρώπη αλλά σε μία ενεργή συμμετοχή για να διαμορφωθούν οι συμμαχίες και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα μίας συλλογικής διαπραγμάτευσης που θα διευκολύνει και την Ελλάδα και τις προοπτικές της ανάπτυξής της. Δεν είναι η κατάσταση όπως το 2015 με τη μονοκρατορία μίας συντηρητικής Γερμανίας υπό το υπουργείο Οικονομικών της και την αδυναμία πολιτικών συμμαχιών και ελιγμών. Είμαστε σε άλλη κατάσταση. Αλλά εδώ φαίνεται ότι έχουμε στο υπουργείο Οικονομικών οπαδούς μίας δημοσιονομικής ορθοδοξίας η οποία έχει χάσει πάρα πολλούς οπαδούς μετά την αποτυχία των πολιτικών που εφάρμοσαν ως το 2015 αλλά και της αδυναμίας του Συμφώνου Σταθερότητας να αποτελέσει ένα επαρκές πλαίσιο αντιμετώπισης των μεγάλων κρίσεων», είπε.

Σε σχέση με τη σημερινή ημέρα, ανέφερε: «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα ειδικά επειδή ζούμε μία αντεπίθεση ιστορικού αναθεωρητισμού στην Ελλάδα, επειδή νομιμοποιούνται και διά της λαϊκής ψήφου πολιτικές δυνάμεις οι οποίες εξυμνούν ανοιχτά τη χούντα, επειδή πολιτικό προσωπικό με ιστορική πορεία αναθεωρητισμού έχει μπει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής κυρίως με ευθύνη του βασικού πολιτικού μας αντιπάλου. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουν τείχος δημοκρατίας».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">