Recents in Beach

Στέφανος Κασσελάκης / Με «πλούσια» ατζέντα στις Βρυξέλλες - Τι θα συζητήσει

 


Tο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο τείνει να εξελιχθεί, εξ’ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να αποτελέσει «μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αποτελεί θέση αρχής».

Σημειώνεται ότι καθώς ο Στ. Κασσελάκης καθώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ίδιος συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για Οικονομία και Κράτος Δικαίου.


Μετά τις θεσμικές συναντήσεις των τελευταίων ημερών στο εσωτερικό, ο Στ. Κασσελάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σημαντικές επαφές για τα θέματα της οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο η χώρα διασύρεται και βρίσκεται υπόλογη διεθνώς, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, θα συναντηθεί με την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενώ αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγιλάρ, τον πρόεδρο της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Φίλιπ Λάμπερτς, τους συμπροέδρους της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σίρντεβαν και Μανόν Όμπρι και ευρωβουλευτές της Ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με τις συναντήσεις του με κορυφαίους εκπροσώπους των τριών προοδευτικών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεπιβεβαιώνει το ρόλο του κόμματος ως ηγέτιδα δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία «χτίζει γέφυρες» με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αυτός θα είναι ο στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές: «Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάλει φρένο στην κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων και θα προωθήσει λύσεις βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">