Recents in Beach

Μαρία Γανίδου:Δεν είναι όλοι καρεκλοκεύνταυροι ούτε διαπλεκόμενοι -Μη φοβηθείτε να κάνετε την υπέρβαση αυτή τη φορά!


 Μια πολύ καλή ανάρτηση της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου με την "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία"  Μαρίας Γανίδου 

Σκέφτηκα πολύ αν θα πρέπει να γράψω ένα κείμενο για να συστηθώ και να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό #ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ_ΕΝΩΤΙΚΗ_ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με επικεφαλής τον #Στέργιο_Ηλιόπουλο.

Το θεώρησα τελικά περιττό γιατί όσοι ειστε εδώ μέσα με γνωρίζετε και γνωρίζετε καλά τι πρεσβεύω και τι οραματίζομαι για την πατρίδα μου και τον τόπο που ζω.

Θα μιλήσω λοιπόν από καρδιάς!

Θα σας παρακαλέσω, σ αυτές τις εκλογές να μην διαμαρτυρηθείτε με όπλο την αποχή. Η αποχή δε βοήθησε ποτέ κανέναν και τα αποτελέσματα τα ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας.

Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές γιατί πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα που θα ακουστεί μέχρι την Αθήνα.

Ότι ο Έβρος δεν αντέχει άλλο!

Ο μεγαλύτερος σε μήκος Νομός της Ελλάδα έχει αφεθεί στην τύχη του με σύνθημα και δω το "πάμε και όπου βγει".

Τα παιδιά μας γίνονται εσωτερικοί μετανάστες που ψάχνουν την τύχη τους αλλού γιατί δεν βλέπουν καμία προοπτική στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Τα χωριά μας ερήμωσαν αφού πρώτα εγκαταλείφθηκαν τόσο από την κεντρική αλλά το σημαντικότερο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχουν τρένα, οι τράπεζες έκλεισαν, τα ΚΥ δεν έχουν γιατρούς. Ποιός να μείνει στο Τρίγωνο να μεγαλώσει τα παιδιά του; 

Η τοπική οικονομία πνέει τα λοίσθια. Ακρίβεια,  ανεργια, έλλειψη αναπτυξιακών έργων και υποδομών (και ποιος άραγε να ρθει να επενδύσει σ αυτόν τον τόπο;) έχουν γονατίσει τους τελευταίους "ήρωες" που ακόμη επιμένουν.

Διέξοδος, αναγκαστική πολλές φορές, η Βουλγαρία και η Τουρκία, μαζεύουν ότι χρήμα έχει απομείνει στην περιοχή μας.

Οι καταστροφές διαδέχονται η μία την άλλη. Τον χειμώνα πλημμύρες γιατί τα αναχώματα "οληνυχτις τα χτίζανε, τη μέρα γκρεμιζόταν", και τα τελευταία χρόνια οι πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το ομορφότερο παρθένο δάσος, το δάσος της Δαδιάς. Καμία πρόληψη καμία σοβαρή προσπάθεια αποφυγής των όσων βλέπαμε ότι έρχονται.

Κανένας σοβαρός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμη κι αν μας πουν ότι υπήρχε, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι απέτυχε.

Καμία ανάληψη ευθύνης, κανένας υπεύθυνος, κανένας σεβασμός απέναντι στον κόσμο που τους ψηφίζει και τους εκλέγει τόσα χρόνια.

Κι αν με ευκολία μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες σε όσους διοικούν, θα πρέπει παράλληλα να αναζητήσουμε και τις δικές μας ευθύνες.

Η ψήφος μας είναι η δύναμη μας και δεν έχουμε δικαίωμα να την μοιράζουμε αλόγιστα. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον αυτού του τόπου να ψηφίζουμε με σύνεση. Όταν ψηφίζουμε τους ίδιους κάθε φορά δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε μετά για ότι υποσχέθηκαν και δεν έπραξαν. Τους γνωρίζουμε. Έχουν μετρηθεί και βρέθηκαν ελλειπέστατοι.

Και όχι, δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε ανθρώπους για να αποποιηθούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. 

Δεν είναι όλοι καρεκλοκεύνταυροι ούτε διαπλεκόμενοι. Δεν αναζητούν όλοι την οικονομική τους αποκατάσταση μέσω της εκλογής τους ούτε εξυπηρετούν συμφέροντα. 

Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι!!

Ψάξτε τους, βρείτε τους και στηρίξτε τους!

Μη φοβηθείτε να κάνετε την υπέρβαση αυτή τη φορά!

Ακόμη και αν δεν είμαι εγώ η επιλογή σας.

Το χρωστάμε στον τόπο μας.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

8 Οκτώβρη ψηφίζουμε όλοι!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">