Recents in Beach

Οργή της καραμανλικής βάσης...

 




Υπόκλιση στην ακροδεξιά-φιλοβασιλική πτέρυγα της Ν.Δ. πραγματοποίησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μία ημέρα πριν αυτοπροσδιορίστηκε (Πρώτο Θέμα) ως προοδευτικός κεντροδεξιός πολιτικός. Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ σημαδεύτηκε από την παρέλαση δύο πρώην πρωθυπουργών -των Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου-, υπουργών και... δεκάδων βουλευτών της παράταξης. 


Το πράσινο φως που άναψε το Μαξίμου για την ισχυρή παρουσία των νεοδημοκρατών στη χθεσινή φιέστα προκάλεσε τα οργίλα τηλεφωνήματα και μηνύματα των «καραμανλικών» ψηφοφόρων προς τα βουλευτικά γραφεία και τις Τοπικές Οργανώσεις. 

Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι οι θιασώτες Κωνσταντίνου Καραμαλή -«εθνάρχη», όπως τον αποκαλούσαν- έθεταν το ερώτημα για τους λόγους που παραβιάστηκε η απόφαση να κηδευτεί ο έκπτωτος μονάρχης ως ιδιώτης. 

Υποστήριζαν μάλιστα, αναφερόμενοι στο δημοψήφισμα για το πολιτειακό, πως παραβιάζεται η πολιτική κληρονομιά του ιδρυτή της Ν.Δ. Χθες μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να απαντήσει πόσο κόστισε στο Δημόσιο η κηδεία, ισχυριζόμενος πως «το θέμα εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας».

Καρφί Βαρβιτσιώτη προς Σαμαρά

Το κλίμα που επικρατεί στο συγκεκριμένο κομμάτι του γαλάζιου ακροατηρίου αντικατοπτρίζεται στο «καρφί» του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εντυπωσιασμένος «για τους όψιμους φιλοβασιλικούς» όταν ρωτήθηκε για την παρουσία τού πρώην πρωθυπουργού στην κηδεία.

Σημειώνεται, εντούτοις, ότι ο πρώην πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε από τους νοσταλγούς του Γλύξμπουργκ μόλις έφτασε στη Μητρόπολη, σε αντίθεση με τις αποδοκιμασίες που δέχτηκαν οι Πικραμμένος και Μενδώνη. Από την παράταξη το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θανάσης Δαβάκης, Κατερίνα Μονογιού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κ.ά.

Φιλομοναρχικό ντελίριο

Αντιδράσεις προκάλεσε το φιλομοναρχικό ντελίριο του βουλευτή Περικλή Μαντά. Επιχειρώντας να εξηγήσει την προσέλευσή του στην κηδεία, επικαλέστηκε τα ερεθίσματα τα οποία εισέπραξε το τελευταίο διάστημα από τη Μεσσηνία στην οποία πολιτεύεται. 

Είπε μάλιστα ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ.: ο Γλύξμπουργκ) καλώς ή κακώς ήταν ο ανώτατος άρχοντας της χώρας μας για κάποια χρόνια, ήταν ο ανώτατος άρχοντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν ολυμπιονίκης». Τη μήνη των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα δέχθηκαν και η μαραθώνια σύνδεση της ΕΡΤ όπως και οι δακρύβρεχτοι τίτλοι («Συγκινητικές στιγμές στη Μητρόπολη) διαφόρων ιστοσελίδων.

Στη σκιά του διχασμού της Ν.Δ. με αφορμή την κηδεία του Κ. Γλύξμπουργκ, ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παίξει το χαρτί της προεκλογικής εγρήγορσης. Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της Ν.Δ., επέστησε τον κίνδυνο της αλαζονείας και της προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος. 

«Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό» είπε χαρακτηριστικά...

Κώστας Σαββόπουλος

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">