Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2022 (Αθήνα / 12-14-03-2022) τέθηκαν τα τοπικά προϊόντα του Έβρου και η εν γένει τοπική παραγωγή, πρωταγωνιστώντας στην ημερίδα με θέμα «Η διαπιστευμένη πιστοποίηση στα τρόφιμα, ως προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές» που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Έκθεσης το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης).
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Έβρος ο Στέλιος Σαββίδης – μέλος του ΔΣ – χαιρέτισε την ημερίδα και επεσήμανε το γεγονός ότι «ο Έβρος είναι εδώ κα παράγει παρά τις δυσκολίες», επισημαίνοντας όμως παράλληλα και την ανάγκη να επιλυθούν πλέον χρόνια και χρονίζοντα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την ανταγωνιστικότητα των τοπικών μας προϊόντων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Κυριακή Λεγγέτση, που παραβρέθηκε στη διοργάνωση.
Εκ μέρους του ΕΣΥΔ, τόσο ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Κουρτάλης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του Χρήστος Νέστορας, ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο Έβρου, αλλά ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν και για την ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας με το Επιμελητήριο Έβρου που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της θέσης τους στη διεθνή αγορά.
Άλλωστε, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση υπάρχει και κυβερνητικό ενδιαφέρον, που μεταφέρθηκε στην ημερίδα από την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Θέμιδα Ευτυχίδου.
Σχολιάζοντας το αποτύπωμα της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε: «Για το Επιμελητήριο μας περιποιεί τιμή η συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως η FOOD EXPO 2022 και είναι μία θετική εξέλιξη στις συνεχείς προσπάθειες που κάνουμε για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τομέα της συνεργασίας μας με το ΕΣΥΔ και στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν πολλά και θετικά αποτελέσματα».
Δηλώσεις προσώπων από την Έκθεση και το ΕΣΥΔ:
0 Σχόλια