Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη”, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης σε ομιλία του στην Κομοτηνή, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.
Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη παράταξη που να εκπροσωπεί τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, γιατί όποτε βρέθηκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης οι Έλληνες ευημέρησαν και η χώρα έκανε άλματα προόδου”, υπογράμμισε εμφατικά.
Ο Χ. Καστανίδης πρόταξε ως επιτακτική ανάγκη “να είμαστε έτοιμοι μετά τις εκλογές (σ.σ. τις εσωκομματικές), ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά”, καθώς όπως επεσήμανε, “το 2022 μπορεί να είναι έτος εθνικών εκλογών, αλλά είναι και πιθανό στο τέλος του η χώρα να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις όταν θα σταματήσει το καθεστώς της δημοσιονομικής χαλαρότητας και από 1/1/2023 θα επιστρέψουμε όπως θέλουν ενδεχομένως οι Γερμανοί σε καθεστώς αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, και υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η χώρα ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας καθώς ήδη σε αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη το δημόσιο χρέος είναι στο 212% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία 19,8 δισ. ρχική VIDEOS
“Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη”, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης σε ομιλία του στην Κομοτηνή, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.
“Να ξανακάνουμε μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη παράταξη που να εκπροσωπεί τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, γιατί όποτε βρέθηκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης οι Έλληνες ευημέρησαν και η χώρα έκανε άλματα προόδου”, υπογράμμισε εμφατικά.
Ο Χ. Καστανίδης πρόταξε ως επιτακτική ανάγκη “να είμαστε έτοιμοι μετά τις εκλογές (σ.σ. τις εσωκομματικές), ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά”, καθώς όπως επεσήμανε, “το 2022 μπορεί να είναι έτος εθνικών εκλογών, αλλά είναι και πιθανό στο τέλος του η χώρα να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις όταν θα σταματήσει το καθεστώς της δημοσιονομικής χαλαρότητας και από 1/1/2023 θα επιστρέψουμε όπως θέλουν ενδεχομένως οι Γερμανοί σε καθεστώς αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, και υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η χώρα ξανά σε τροχιά χρεοκοπίας καθώς ήδη σε αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη το δημόσιο χρέος είναι στο 212% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στα κρατικά ταμεία 19,8 δισ. €”.
Εξάλλουόπως συμπλήρωσε, “χρειάζεται επειγόντως να δώσουμε μια ευκρινή ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα στο ΠΑΣΟΚ ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί ξανά τι σημαίνει να είναι κανείς εκπρόσωπος των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα και ποιες είναι οι διαφορές της συντηρητικής από την προοδευτική παράταξη”
Ερωτηθείς για το έμβλημα της παράταξης, σημείωσε πως “αυτό θα το αποφασίσουμε στο τακτικό συνέδριό μας στο πρώτο τρίμηνο του 2022”, ενώ για το όνομα, είπε με νόημα οτι “ισχύει ό,τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 για το Μακεδονικό: το όνομά μας είναι η ψυχή μας”.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη Θράκη, μετά από ερώτηση που δέχτηκε, στάθηκε στην υπογεννητικότητα και στη μετανάστευση των νέων, ιδίως στο εξωτερικό, και πρότεινε οι σχολάζουσες αγροτικές γαίες να παραχωρούνται σε κοινότητες νέων για να καλλιεργούν π.χ. σπόρο αντί να πληρώνει η χώρα κάθε χρόνο 180 εκατομμύρια για εισαγωγές, όταν μάλιστα οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές”.
Αναφορικά με το τι τον έχει ωθήσει να θέσει υποψηφιότητα, τόνισε οτι δεν πρόκειται για κάποια εσωτερική αναζήτηση αξιωμάτων – “δεν μου λείπουν τα αξιώματα” είπε – και αναδράμοντας στην πολιτική διαδρομή του η οποία ξεκίνησε από την εφηβεία του το 1974, σημείωσε: “Έζησα την εποχή που απελευθερώνονταν ελπίδες και την εποχή του δημιουργικού έργου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πτώση του λόγω της διαχείρισης της δημοσιονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθυνόταν, και της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που κόστισε εκλογικά μέχρι εξαφανίσεως το 2015. Είμαι από αυτούς που δεν ανέχονται η παράταξη που οδήγησε σε μέρες ευημερίας τη χώρα και σε καλύτερες μέρες τον ελληνικό λαό να κινείται εκλογικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας“.
Τέλος, κάλεσε τους παριστάμενους να παρακινήσουν τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις εσωκομματικές κάλπες, αφού όπως επεσήμανε: “Όταν ψηφίζουν λίγοι, το αποτέλεσμα πιθανώς καθορίζουν μηχανισμοί του παρασκηνίου. Όταν ψηφίζουν πολλοί, το αποτέλεσμα το καθορίζει η κοινωνία και αυτό θέλουμε”.
Γ. Πεταλωτής: “Έχουμε βαριά πολιτική κληρονομιά, ο κόσμος της προόδου και του μέλλοντος μπορεί να εκφραστεί από εμάς”.
Τον κ. Καστανίδη υποδέχθηκε και προλόγισε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: “Η χώρα μας έχει στιγματιστεί πολιτικά και θετικά από την ύπαρξη του δημοκρατικού χώρου που σήμερα εκφράζεται από το ΚΙΝΑΛ αλλά δεν είναι αναδεικνυόμενος εκλογικά, είναι πολύ μεγαλύτερος, υπάρχουν ομάδες πολιτών που ίσως είναι η πλειοψηφία της κοινωνίας και που θέλουν να εκφραστούν. Έχουμε βαριά πολιτική κληρονομιά, ο κόσμος της προόδου και του μέλλοντος μπορεί να εκφραστεί από εμάς”
Ακόμη, υπενθύμισε την καθοριστική συμβολή του Χάρη Καστανίδη ως υπουργού εσωτερικών στην εξασφάλιση κονδυλίου 800 εκ. ευρώ για την απαλλοτρίωση έκτασης στον οικισμό του Κικιδίου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά από τον οικισμό του Αλάν Κογιού.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
0 Σχόλια