Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» 1.114 πολιτικών, που είναι υπόχρεοι κατάθεσης στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του Κοινοβουλίου, για την οικονομική χρήση του 2019. Οι δηλώσεις που έγιναν το 2020 και αναρτήθηκαν... στην ιστοσελίδα της Βουλής είναι ανέλεγκτες, όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.
Όμως, σοβαρά ερωτήματα αξιοπιστίας δημιουργούνται για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ούτε πέρσι δήλωσε την υπεράκτια SCI Personal Ventures, της οποίας είναι διαχειρίστρια μετοχών η σύζυγός του, Μαρέβα.
Μόλις προ ημερών και ύστερα από σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Documento, το Μαξίμου προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της κ. Γκραμπόφσκι και του ετεροθαλούς αδελφού της για να αποδείξει ότι έγινε μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας το 2016.
Ωστόσο, έγγραφα από το το γαλλικό επαγγελματικό επιμελητήριο εμφανίζουν την σύζυγο του πρωθυπουργού να παραμένει διαχειρίστρια και κάτοχος των μετοχών έως και τον Δεκέμβριο του 2020, την ώρα που στο «πόθεν έσχες» του συζύγου της για τις χρήσεις του 2017 και του 2018 δεν υπάρχει τέτοια καταγραφή.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση του 2019, που ακολουθεί, οι δανειακές υποχρεώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ξεπερνούν το 2019 σε 560.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα τους έφτασαν τα 146.690 ευρώ. Συνολικά αναφέρονται καταθέσεις ύψους 255.230 ευρώ και 177.840 δολαρίων ΗΠΑ.
Θυμίζουμε ότι προχθές αναβλήθηκε συνεδρίασης της Επιτροπής, με πρόσχημα την έλλειψη κατάλληλης αίθουσας, η οποία τελικά χθες με διάταξη στην οποία περιελαμβανόταν η έγκριση της αρχειοθέτησης λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι.
Μάλιστα, επιχειρήθηκε μια θρασύτατη επιχείρηση συγκάλυψης, καθώς το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε στη λίστα με τις υποθέσεις βουλευτών που όδευαν προς αρχειοθέτηση λόγω ελλιπών στοιχείων προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις.
Eγινε... «εκ παραδρομής», η επίσημη απάντηση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, η οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...
efsyn.gr
0 Σχόλια