Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης άφησε πίσω της η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

2000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης άφησε πίσω της η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

Σ

2000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργιών, άφησε πίσω της η Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής,  το βράδυ της Τετάρτης στη Σαμοθράκη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 9:20 το βράδυ της Τετάρτης και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Η φωτιά άρχισε στην περιοχή Τουρλί, σημείο όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν είναι συχνά επισκέψιμη.

Βρίσκεται πάνω από την Καμαριώτισσα βορειοδυτικά του πρατηρίου υγρών καυσίμων του νησιού, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις δυνάμεις κατάσβεσης.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η μικρή για την περίπτωση πυροσβεστική δύναμη του νησιού και ο στρατός ενώ κάτοικοι και τουρίστες, συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της κατάσβεσης.

Αμέσως ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ, έδωσε εντολή να μισθωθεί το οχηματαγωγό ΣΑΟΣ, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να σπεύσει στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και οχημάτων, για να ενισχύσουν τις τοπικές δυνατότητες.

DSC_0060

Το ΣΑΟΣ, φορτωμένο με οχήματα και προσωπικό, έφτασε περίπου στις 5 το πρωί στο νησί και αμέσως η φωτιά περιχαρακώθηκε με αντιπυρικές ζώνες ώστε να μη κινδυνεύσουν σπίτια και εγκαταστάσεις, ενώ από νωρίς το πρωί αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ» επιχειρούσαν από αέρος ώστε να ολοκληρωθεί η κατάσβεση και να επιτηρούν για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

DSC_0016

Ο Δήμαρχος του νησιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατάσβεση και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, που στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή.

DSC_0085

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here