Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Όταν ο κ.Μηταράκης ανακάλυψε τον Ν.Έβρου!

Όταν ο κ.Μηταράκης ανακάλυψε τον Ν.Έβρου!

Σ

Ν.Έβρου! Είμαστε δια βίου «υπόδουλοι» λόγω γεωγραφικής θέσης και κυρίως γιατί δεν έχουμε στο πλευρό μας καμιά κυβέρνηση.

Όταν η φαντασία καλπάζει ,θέλεις μόνο να ανακαλύπτεις και να δημιουργείς ,καθώς βλέπεις μπροστά αλλά με παρωπίδες ,γιατί κύριε Μηταράκη, μάλλον σας ενδιαφέρει η έξωθεν μαρτυρία για τις ενέργειές σας, οι οποίες φαίνονται συναφείς με όσα κατά καιρούς εξαγγέλλει η Ευρωπαϊκή  Ένωση και ουδόλως η φωνή των Εβριτών που σας λένε όχι άλλη επιβάρυνση ,έχουμε ήδη υποστεί πολλές και υφιστάμεθα.

Η παρουσία σας στα τηλεοπτικά παράθυρα γίνεται θεαματική, καθώς την ώρα που οι δημοσιογράφοι, σας ερωτούν ,οι δημοσιογράφοι του νομού, εσείς αγορεύετε, σώνει και καλά, να μας πείτε ότι δεν καταλαβαίνουμε αυτά που λέτε ή δεν θέλουμε να τα καταλάβουμε, εκφράζοντας τα δικά σας μηνύματα, που σε γενικές γραμμές θέλουν μια δήθεν ανώδυνη επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδος .

Έρχεστε με σχέδιο να αντικρούσετε τα επιχειρήματά μας ,τα οποία σαφώς και προκύπτουν από κυβερνητικές δηλώσεις ότι δεν θα γίνει καμιά δομή στο νομό ,γνωρίζοντας την εξ ανατολών επιβάρυνση στα σύνορα και όχι μόνο.

Αυτό που παρατηρείται κατά καιρούς, δεν είναι παρά η προσέλευση στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και ενώ θα περίμενε κανείς καλύτερες μέρες για τον Εβρίτικο λαό ,εντέχνως καταφέρνετε να τις κάνετε χειρότερες.

Θα γνωρίζετε βέβαια κύριε Υπουργέ, ότι η ερημοποίηση του νομού ,λόγω θέσης όπως προανέφερα και λόγω επιδείνωσης των αποδόσεων των επενδύσεων εν μέσω κρίσεων, δεν αντέχει τις συνέπειες από τη δημιουργία μιας δομής, η οποία έχει στην αναφορά της μεγάλα γράμματα αλλά τα μικρά είναι εκείνα που μας καθιστούν υποχείριους απέναντι στην πολιτική σας.

Γνωρίζω ότι οι τοπικοί φορείς οι δήμαρχοι του νομού, οι  Δήμαρχοι Ορεστιάδος και Σουφλίου κυρίως ,γιατί όσο και να το αγνοείτε ο αριθμός των λάθρα  εισερχομένων από τα φυλαγμένα μας σύνορα είναι μεγάλος, σας έχουν ενημερώσει για ό,τι αφορά στα της ιδιότητας με την οποία και θα μας επισκεφτείτε.

Αφήνω τελευταίο το παρελκόμενο των πολιτικών σας προτάσεων, που αφορά στις θέσεις εργασίας. Αλήθεια, σε ποιους ομιλείτε και ποιους προσπαθείτε να εμπνεύσετε περί ανοίγματος θέσεων, όταν οι συνοριοφύλακες για παράδειγμα προσελήφθησαν για άλλο λόγο και θα βρεθούν να παρακολουθούν εκείνους τους ανθρώπους που θα «εκδράμουν» της δομής ;

Οι πολιτικοδιπλωματικές αναμετρήσεις της κυβέρνησης για όσα αφορούν στο μεταναστευτικό, καταδεικνύουν ότι δημιουργείτε «Δούρειους Ίππους» σε βάρος μας.Ο εχθρός γρηγορεί και εσείς δια των ενεργειών και των αποφάσεών σας, καταργώντας τα υπεσχημένα, υφαρπάζετε τις προσπάθειες των τοπικών φορέων των δημάρχων ,ως εδώ στέκομαι, για να τρέχετε εκ των υστέρων να σβήσετε μια φωτιά στην οποία ενθέρμως προετοιμάσατε τα φρύγανα .

Καμιά υποχώρηση από τη μεριά μας.

Ιδού η Ρόδος,ιδού και ο Έβρος !

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Φιλόλογος,συγγραφέας,ποιήτρια,κριτικός 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here