Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ “Το Δεύτερο Μέτωπο”

“Το Δεύτερο Μέτωπο”

Σ

200η επέτειος παλιγγενεσίας, όμως ούτε καν 

     προσωρινά μέτρα, κατά του χάρτη Ερντογάν 

Ου μεν γαρ τι που εστίν οϊζυρώτερον ανδρός  

                                                  πάντων, όσσα τε γαίαν έπι πνείει τε και έρπει”

                                                                                               Ιλιάδα, Ρ 446-447 

  Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα ο απρόβλεπτος Ερντογάν, να κάνει κάτι το καινούργιο. Να απευθυνθεί μιαν ημέρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ίσως κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που έχει μεγάλη συμπάθεια προς το είδος αυτό, και να τονίσει: 

“Στις 31 Αυγούστου 2019, παρουσίασα στη χώρα μου, το χάρτη με τη “Γαλάζια Πατρίδα”, έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων” {Βλέπετε χάρτη Α΄,} .  

“Κοντεύουν να περάσουν από τότε, 19 μήνες, και εσείς δεν έχετε αντιδράσει. Και όχι μόνο αυτό αλλά και έχουμε αρχίσει οι δύο χώρες μας, διερευνητικές επαφές, όπως τις αποκαλείτε εσείς. Το διάλογο, όπως λέμε εμείς, και όπως είναι το σωστό.    

Ειδικά ως προς τα του χάρτη, εφόσον άρχισε και συνεχίζεται ο μεταξύ των χωρών μας διάλογος, έστω και μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες, σημαίνει την αποδοχή των πεπραγμένων μας, από την πλευρά σας. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής θα το ερμηνεύσει ως την καλή σας διάθεση, να κάνετε αποδεκτή τη “Γαλάζια Πατρίδα”, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.   

Έχω λοιπόν και εγώ από την πλευρά μου αντίστοιχα, την καλή διάθεση, μετά τη συνάντηση των Υπουργών μας επί των Εξωτερικών στις 14 Απριλίου, να συναντηθούμε με την πρώτη ευκαιρία, και εμείς οι δυο. 

Μια τέτοια ευκαιρία είναι η 5μέρης για την Κύπρο, από τις 26 μέχρι τις 29 Απριλίου, ώστε να υπάρξει πρόοδος και στον τομέα αυτό. Να σας εξηγήσω, γιατί τα δύο κράτη στην Κύπρο είναι μονόδρομος για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.”

Σ. Σ.: Έχω ένα οικόπεδο. Έρχεται ένας όμορος γείτονας και βγάζει ένα τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο εμφανίζει ως δικό του, το μισό. Τι πρέπει να κάνω εγώ; Να προσφύγω σε προσωρινά μέτρα ή να τον αφήσω, να το πάρει και να φύγει; 

“Τι θα κάνατε εσείς κύριε Ερντογάν, αν ήσασταν στη θέση μου;” 

“Και γιατί δεν κάνατε κάτι εσείς κύριε Μητσοτάκη; Και πως περιμένατε να ενδιαφερθούν για το θέμα αυτό, οι εταίροι; Όπως ο κύριος Μπορέλ, που ακόμη και στη λεγόμενη έκθεσή του, της 22ας Μαρτίου 2021, το αποσιωπά απολύτως, και που εσείς τη χαρακτηρίσατε ως θετική;

Εδώ και να είχατε προσφύγει στην Ε. Ε., η ανέκαθεν Τουρκόφιλη Γερμανία, δεν θα ήταν υπέρ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να παραιτηθεί η Ελλάδα, από την υπεράσπιση του εθνικού αυτού δικαίου. 

Γιατί με κάτι τέτοιο μοιάζει το ότι δεν έχετε κάνει τίποτα για τη δόλια αυτή χαρτογράφηση, με την υπεξαίρεση εθνικού χώρου, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα με έναν δράστη υπότροπο πολλαπλά. Για τον οποίο, αν ζούσε σήμερα ο Όμηρος, θα έλεγε: “Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό πλάσμα που αναπνέει ή έρπει στη γη, που να είναι πιο άθλιο από τον  Ερντογάν.    

Γιατί εκτός από τα RAFALE και τις φρεγάτες, που δεν μπορούσατε να μην πάρετε, ούτε στα 12 μίλια, σε Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη, προχωρήσατε, ούτε προμηθευτήκατε ένα σεισμογραφικό σκάφος και πλωτό γεωτρύπανο, ούτε την Κρητική ΑΟΖ κάνατε, ούτε προχωρήσατε σε συζητήσεις με την Αίγυπτο, για κοινή ΑΟΖ με την Κύπρο, ούτε έστω και τώρα ζητήσατε τα hot spots να γίνονται στην Τουρκία, όπως π. χ. στο Παζαρ Κουλέ, έξω από την Αδριανούπολη, ούτε τέλος προσφύγατε, όπως θα μπορούσατε, απέναντι στην Τουρκική ρηματική διακοίνωση για το ηλεκτρικό καλώδιο.

Αν πάλι ούτε κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής κάνετε κάτι για τον παράνομο χάρτη Ερντογάν {Βλέπετε κείμενα 1, 2 & 3}, και αχρηστεύσετε άλλη μια φορά το όπλο του βέτο, τότε θα χρειαστεί να ανοίξει το Δεύτερο Μέτωπο αγώνα. 

Και αν αυτή δεν είναι η ελάχιστη ηθική παρακαταθήκη των ηρώων του ΄21, για την 200η επέτειο της παλιγγενεσίας, καθώς και ο χειρισμός των συμβόλων της ιστορίας και του χρόνου, της 25ης Μαρτίου 2021, δηλαδή η πολιτική, τότε τι άλλο είναι;”

=     

________________

Σημειώσεις

{1},Ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας Κύπρου: Η προσφυγή εις βάρος της“Γαλάζιας Πατρίδας”, κατατροπώνει κάθε ρηματική διακοίνωση!”, militaire.gr,

{2}, “Η ανάκληση ενός παράνομου χάρτη”, ο. π.,

{3}, “Το Βατερλό μιας τρελής χαρτογραφίας”, ο. π., 

                                                           Χάρτης Α΄, πηγή: militaire.gr, 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here