Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τι αλλάζει με τα σχόλια στο Facebook

Τι αλλάζει με τα σχόλια στο Facebook

Σ

Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Facebook σηματοδοτεί η απόφαση δικαστηρίου στην Αυστραλία σχετικά με τα σχόλια κάτω απ’ τις δημοσιεύσεις ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Έτσι, σήμερα η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι όσοι δημοσιεύουν στο Facebook θα μπορούν να ελέγχουν ποιος μπορεί να σχολιάζει κάτω απ’ τις δημοσιεύσεις τους. Τα σχόλια θα μπορούν πια να περιοριστούν σε φίλους μιας συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook ή σε προφίλ και σελίδες που αναφέρονται συγκεκριμένα στη δημοσίευση (tag).

«Προσαρμόζοντας το κοινό που σχολιάζει, μπορείτε να ελέγξετε περαιτέρω πώς θέλετε να προσκαλέσετε συνομιλία με τις δημόσιες αναρτήσεις σας και να περιορίσετε τις δυνητικά ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις», αναφέρεται σε δημοσίευση του Facebook.about:blank

«Και αν είστε δημόσιο πρόσωπο, δημιουργός ή brand, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να περιορίσετε το κοινό σχολιασμού στις δημόσιες αναρτήσεις σας, για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε ασφαλείς και να συμμετάσχετε σε πιο ουσιαστικές συνομιλίες με την κοινότητά σας», προστίθεται.

Παρόμοια αλλαγή εισήγαγε πρόσφατα το Twitter, προκειμένου να περιορίσει ποιος μπορεί να απαντήσει σε tweets.

Η αλλαγή έρχεται έπειτα από μια δικαστική απόφαση ορόσημο στην Αυστραλία το 2019, που διαπίστωσε ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες Facebook των εταιρειών, με αποτέλεσμα οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης να ζητούν αλλαγή του νόμου.

Η απόφαση του δικαστηρίου τονίζει ότι οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης έχουν την ευθύνη να προ-εποπτεύουν τα σχόλια, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος προβολής σχολίων στο Facebook πριν από τη δημοσίευσή τους, εκτός εάν οι διαχειριστές σελίδων χρησιμοποιούσαν ένα περιορισμένο φίλτρο λέξεων-κλειδιών.

Αν και κάθε χρήστης του Facebook θα έχει περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι δημοσίευεται στο προφίλ του, ο αντίκτυπος της νέας αλλαγής θα είναι μεγαλύτερος στις σελίδες των μέσων ενημέρωσης και άλλων δημοφιλών δημόσιων σελίδων, που μέχρι τώρα είχαν πρόβλημα με τη διαχείριση των σχολίων.

efsyn.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here