Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Σφραγίζονται ερμητικά οι αρμοί της εξουσίας απ το ¨επιτελικό κράτος¨.

Σφραγίζονται ερμητικά οι αρμοί της εξουσίας απ το ¨επιτελικό κράτος¨.

Σ

Μενέλαος Μαλτέζος

Επιχειρούν τον ασφυκτικό έλεγχο των ελεγκτικών και ανεξάρτητων αρχών.
Σειρά τώρα έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος.
Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής επιχειρείται απ την μια η παροχή ασυλίας στον οποιονδήποτε ασκεί κρατική εξουσία και απο την άλλη ο ασφυκτικός έλεγχος των ελεγκτικών και ανεξάρτητων αρχών.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως ακόμα μια φορά επιδιώκει να παρέμβει στις ανεξάρτητες αρχές ελέγχου, μετά τη νέα διάταξη για το ΑΣΕΠ.
Αυτή τη φορά, αποφασίζει για τη δυνατότητα διορισμού συνταξιούχου εισαγγελέα που αντικειμενικά θα έχει μικρότερες εγγυήσεις.
Μετά την τροπολογία των δέκα υπουργών για την ασυλία των μελών των επιτροπών λοιμοξιολόγων και πολιτικών στελεχών έχουμε νέα τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με την οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην αλλαγή των προϋποθέσεων ορισμού Διοικητή στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Μήπως Φοβούνται κάτι;
Κι ενώ μέχρι τώρα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεγε τον επικεφαλής και πάντα εν ενεργεία δικαστικό λειτουργό, τώρα θα μπορεί να τον επιλέγει ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης ακόμα κι αν είναι συνταξιούχος.
Έχουμε ακόμα μία φορά, την περίτρανη απόδειξη πως η κυβέρνηση δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών και προτάσσει την εκτελεστική έναντι της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας.
Με την τροπολογία η κυβέρνηση αποφασίζει για τη δυνατότητα διορισμού συνταξιούχου εισαγγελέα που αντικειμενικά θα έχει μικρότερες εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.
Με τις πολιτικές τους οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα τεκμήριο αντικειμενικής λειτουργίας στον δημόσιο βίο της χώρας.
Η μόνη σωστή πράξη είναι η απόσυρση της τροπολογίας απο μεριάς της κυβέρνησης.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here