Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συνελήφθη πάλι ο βουλευτής του HDP Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου

Συνελήφθη πάλι ο βουλευτής του HDP Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου

Σ

Στη σύλληψη του βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP),Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, δύο εβδομάδες αφότου του αφαίρεσαν τη βουλευτική ιδιότητα με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας».

«Ήρθαν να συλλάβουν τον πατέρα μου» στο σπίτι του στην Άγκυρα, ανέφερε στο Twitter ο Σαλίχ Γκεργκερλίογλου, γιος του βουλευτή. «Δεν τον άφησαν καν να φορέσει τα παπούτσια του πριν τον πάρουν», πρόσθεσε.

Η σύλληψη έρχεται αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή του Γκεργκερλίογλου κατά της στέρησης της βουλευτικής του ιδιότητας, κρίνοντας ότι το κατηγορητήριο είχε «διαδικαστικές παραλείψεις» και επέστρεψε τον φάκελο στον εισαγγελέα για περισσότερες λεπτομέρειες.about:blank

Γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Γκεργκελίογλου εξέπεσε του αξιώματός του μετά την επικύρωση από τη δικαιοσύνη της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση χρόνων για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Διαμαρτυρόμενος για την καθαίρεσή του, ο 55χρονος Γκεργκερλίογλου είχε αρνηθεί αρχικά να φύγει από το Κοινοβούλιο διανυκτερεύοντας και τρώγοντας σε μια αίθουσα του κτιρίου. Είχε συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και έλαβε κλήτευση για να παραδοθεί στις αρχές.

Την ίδια ημέρα που ο Γκεργκελίογλου στερήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την απαγόρευση του HDP κατηγορώντας το για στενές διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). 

efsyn.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here