Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συγκλονιστικές εικόνες στα Λαγυνά Σουφλίου – «Αγκάλιασαν» 40 παγωμένους Σύριους μετανάστες(Φωτό+Βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες στα Λαγυνά Σουφλίου – «Αγκάλιασαν» 40 παγωμένους Σύριους μετανάστες(Φωτό+Βίντεο)

Σ

prosfygesΜία ζεστή αγκαλιά περίμενε 40 μετανάστες από την Συρία που το πρωί της Κυριακής, βρέθηκαν στα Λαγυνά Σουφλίου.

Την ζεστή αγκαλιά την πρόσφεραν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι Αστυνομικοί που μέσα στην χιονοθύελλα τους έδωσαν από το περίσσευμα αγάπης που έχουν.

prosfuges 1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 9.30 το πρωί μία ομάδα Σύριων μεταναστών την ώρα που χιόνιζε με τα πόδια έφθασε στην πλατεία των Λαγυνών, προερχόμενη από την Τουρκία.

Εκεί ντόπιοι βλέποντας ανάμεσά τους και δέκα περίπου παιδιά τους οδήγησαν στην εκκλησία για να προστατευθούν από το κρύο και το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

Λίγο αργότερα έφθασαν οι Αστυνομικοί του Τυχερού και του Σουφλίου και με κουβέρτες στα χέρια τύλιξαν τα μικρά παιδάκια για να προστατέψουν από το κρύο και τα μετέφεραν στα αυτοκίνητα μεταφοράς τους μέσα στο χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

prosfyges 3

Την ίδια ώρα κάποιοι ντόπιοι έδωσαν δεκάδες ψωμάκια – αντίδωρα από την εκκλησία, αφού γινόταν και το μνημόσυνο ενός πρόωρα αποβιωσέντα κατοίκου , και τα ψωμάκια οι αστυνομικοί τα μοίρασαν στους μετανάστες.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κάποιο κέντρο φύλαξης της περιοχής  και θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια πως σε αυτό το χωριό του Έβρου, που πέρυσι πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού, υπάρχει τόσο μεγάλη η έννοια της φιλοξενίας που πλημμυρίζει τις καρδιές τους.Σ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] αφορμή δημοσίευμα «Αγκάλιασαν» 40 παγωμένους Σύρους μετανάστες στα Λαγυν…, Αστυνομικός* ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία του Έβρου, […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here