Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Στον ορεινό όγκο ετοιμάζονται να ζητήσουν απόσχιση από τον Δήμο Σουφλίου …..

Στον ορεινό όγκο ετοιμάζονται να ζητήσουν απόσχιση από τον Δήμο Σουφλίου …..

Σ

Έντονες είναι οι διεργασίες που γίνονται από τους πολίτες του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου για την διεκδίκηση της απόσχισης από τον “Καλλικρατικό” δήμο.

Με επίκεντρο το μεγάλο Δέρειο,  που  είναι και ο μεγαλύτερος οικισμός , ο αριθμός των πολιτών που θέλουν πλέον ανοιχτά την απόσχιση  μεγαλώνει συνεχώς, και είναι βέβαιο ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα υπάρξει  επίσημη έκφραση ,

Οι κάτοικοι θέλουν να φύγουν από τον δήμο Σουφλίου και να προσχωρήσουν είτε στον δήμο Διδυμοτείχου , είτε σε αυτόν της Αλεξανδρούπολης με τους οποίους συνορεύουν .

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι δεν τους ενδιαφέρει σε ποιον από τους δύο όμορους   δήμους θα πάνε , αλλά  ότι θέλουν οπωσδήποτε να φύγουν  από το Σουφλί.

Είναι γνωστό ότι ο ορεινός όγκος κατοικείται από μουσουλμάνους συμπολίτες μας ,που πριν τον “Καλλικράτη” ανήκαν στον δήμο Ορφέα .

Βεβαίως και είναι διαφορετικό το αίτημα από αυτό το Τυχερού που διεκδικεί νέο δήμο με τις Φέρες , κάτι που εκδηλώθηκε πριν ακόμη ψηφιστεί ο “Καλλικράτης”, αλλά σίγουρα επιβεβαιώνει τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και τις οποίες πολλοί ανέδειξαν από το 2010 .

Επίσης είναι φανερό ότι οι κάτοικοι αυτών τον οικισμών έφτασαν σε αυτό το σημείο, να θέλουν να φύγουν από τον δήμο Σουφλίου, κυρίως από τις πολιτικές που εφαρμόζει η δημοτική αρχή, η οποία είναι η ίδια από την αρχή της εφαρμογής του σχεδίου “Καλλικράτης”

 

 

 

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here