Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Σε χειρότερη θέση είναι η Γερμανία: Συνταξιούχοι το 50% του πληθυσμού ως...

Σε χειρότερη θέση είναι η Γερμανία: Συνταξιούχοι το 50% του πληθυσμού ως το 2030!

Σ

Γερμανοί αναλυτές εκπέμπουν SOS και προτείνουν όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση τα 70 έτη!

Μπορεί οι δανειστές (αλλά και οι εκάστοτε κυβερνήσεις) ουκ ολίγες φορές να έχουν αναφερθεί σε σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, ωστόσο φαίνεται πως και η ισχυρή Γερμανία της Μέρκελ αντιμετωπίζει το ίδιο (ή και χειρότερο) πρόβλημα!

Σε μελέτη του, το Ινστιτούτο Bertelsmann κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι εντός 15ετίας το 50% των Γερμανών θα έχει πάρει σύνταξη!

Όπως τονίζει, η Γερμανία θα χρειάζεται περίπου μισό εκ. μετανάστες ετησίως ως το 2050 καθώς το εργατικό δυναμικό μπορεί να συρρικνωθεί κατά 36% (από τα 45 εκ. που είναι σήμερα, στα 29 εκ. εργαζόμενους) την επόμενη 25ετία!

Μάλιστα, τονίζει πως ακόμη και αν το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση παραταθεί στα 70 έτη, το μέτρο θα αποδειχθεί ανεπαρκές για να λύσει το πρόβλημα!

Όπως υποστηρίζει η έρευνα, όσο οι χώρες του Νότου θα βγαίνουν από την κρίση, τόσο θα μειώνεται η φυγή ανθρώπινου δυναμικού από αυτές προς τη Γερμανία και προτρέπει την κυβέρνηση να αναζητήσει λύση κοιτώντας προς τους μετανάστες εκτός ΕΕ…

http://www.star.gr/

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here