Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ρήξη στη γαλάζια πολυκατοικία! Ο Χρυσοχοΐδης παίρνει αποστάσεις για Φουρθιώτη από “ενοίκους...

Ρήξη στη γαλάζια πολυκατοικία! Ο Χρυσοχοΐδης παίρνει αποστάσεις για Φουρθιώτη από “ενοίκους του Μαξίμου” – Αστυνομικές πηγές: “40.000 ευρώ είναι συμβόλαιο θανάτου”

Σ

Πολιτικό βραχυκύκλωμα έχει προκαλέσει στο Μαξίμου η εξέλιξη της υπόθεσης Φουρθιώτη που φαίνεται να απειλεί πλέον σοβαρά την κυβέρνηση με πολιτικό “ατύχημα”. Δεν είναι τυχαίο το “άδειασμα” του Υπ. Προ. Πο,  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην “γραμμή” του Μαξίμου με την δήλωσή του χθες ότι πρόκειται για “δυσώδη υπόθεση”, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση για το ζήτημα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε σε μείζονα πολιτική κρίση.

Οι πληροφορίες του The FaQ αναφέρουν ότι ο ΥπΠροΠο δεν θέλει με τίποτα να “χρεωθεί” τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση που εξετάζει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ένοικοι του Μαξίμου τον είχαν παρακάμψει μεταφέροντας τις επιθυμίες Φουρθιώτη για “προνομιακή” αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό, σε άλλα στελέχη του υπουργείου του και της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θέλει να μπει και στο κάδρο της απόπειρας συγκάλυψης από κάποιους, το προηγούμενο διάστημα, της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο παρουσιαστής «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Στις 9.30 το πρωί του Μ. Σαββάτου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, με το σκεπτικό ότι προκαλούσε εντυπώσεις και έκανε καταγγελίες στις αρχές προκειμένου να του παρέχουν προστασία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ στους τρεις συγκατηγορούμενούς του για να πραγματοποιήσουν δυο επιθέσεις στο σπίτι του, στις 16 και στις 23 Απριλίου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι τα 40.000 ευρώ είναι ποσό που αντιστοιχεί σε συμβόλαιο θανάτου και σε καμία περίπτωση δεν κοστολογούνται τόσο στον κόσμο της νύχτας «οι μπαλοθιές και οι στρακαστρούκες». Το άνοιγμα των τηλεφώνων και των επικοινωνιών του παρουσιαστή αναμένεται -αν προχωρήσει- να ρίξει φως στην υπόθεση, αλλά και να αποκαλύψει σχέσεις εξάρτησης με πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.

Το παράδοξο στην υπόθεση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η ΑΥΓΗ, φέρνοντας στη δημοσιότητα υπηρεσιακά έγγραφα και επιστολές του Μένιου Φουρθιώτη, είναι πως ο παρουσιαστής για περισσότερο από έναν χρόνο ακολουθούσε την ίδια ακριβώς τακτική δίχως κυβερνητικός παράγοντας να καταγγείλει κάποιου είδους εκβιασμό και απολαμβάνοντας τα ιδιαίτερα προνόμια που του πρόσφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιούλιο του 2019, ο Μένιος Φουρθιώτης μετατρέπεται από μια καλτ φιγούρα της τηλεόρασης σε προνομιακό συνομιλητή υπουργών και πραγματοποιεί συναντήσεις ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εισπράττει ένα σεβαστό ποσό από τη λίστα Πέτσα, στήνει κομπίνα με το πρόγραμμα “Συν-Εργασία”, έχει την άνεση να μπουκάρει με μπράβους σε γραφεία υπουργών και να τους απειλεί, ενώ φιλοξενεί στην εκπομπή του συστηματικά κυβερνητικά στελέχη και αποθεώνει το επιτελικό κράτος και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, την τελευταία στιγμή -και έπειτα από παρέμβαση επιχειρηματικών κύκλων- δεν πέρασε, σε τροπολογία που αφορούσε τα ΜΜΕ, διάταξη που θα καθιστούσε σε μια νύχτα τον Φουρθιώτη καναλάρχη με έδρα την Κύπρο ή τη Βουλγαρία και δικαίωμα εκπομπής στην ελληνική επικράτεια.

Το αγαπημένο παιδί του Μαξίμου όμως συνάντησε αρκετές φορές, όπως λέει το ρεπορτάζ, υπουργούς που βρίσκονται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον και ελάμβανε διαβεβαιώσεις ότι «όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο που μου έχουν υποσχεθεί», όπως έλεγε σε συνομιλητές τους.

Και ίσως το σχέδιο να εξελισσόταν πράγματι όπως είχε συμφωνήσει ο Μένιος Φουρθιώτης, αν από καραμπόλα δεν γινόταν γνωστό το θέμα της αστυνομικής προστασίας που του παρείχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη γαλάζια πολυκατοικία λένε ότι ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ακριβή γνώση των προνομίων Φουρθιώτη, καθώς οι ένοικοι του Μαξίμου μετέφεραν τις επιθυμίες του «φουρ-φουρ» στα πιο «βολικά» για τέτοιες δουλειές στελέχη του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ..

Με πληροφορίες από avgi.gr

thefaq.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here