Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωσε εγκαίρως τους...

Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωσε εγκαίρως τους φαρμακοποιούς-Ευθύνες στον Κικίλια

Σ

Οι επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρχίζουν να «κτυπούν» πλέον τον έναν μετά τον άλλο τους τομείς της οικονομίας.

Την τελευταία ημέρα κάθε μήνα ο ΕΟΠΥΥ πιστώνει τους λογαριασμούς των φαρμακοποιών με τις συνταγές του προ προηγούμενου μήνα. Συγκεκριμένα την 30η Ιουνίου θα έπρεπε να πιστωθούν στους λογαριασμούς οι συνταγές του Απριλίου.

Για πρώτη φορά όμως μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωσε ως όφειλε στο τέλος του διμήνου από την κατάθεση των συνταγών τα φαρμακεία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φαρμακεία πληρώνουν τις φαρμακευτικές εταιρείες με επιταγές λήξης την τελευταία ημέρα του μήνα καθώς κατά πάγια τακτική τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΕΟΠΥΥ πίστωνε τους λογαριασμούς τους χωρίς καθυστερήσεις.

Χθες όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα οι επιταγές να μείνουν ακάλυπτες και να κοκκινίσουν καθώς οι προμηθευτές προσπάθησαν να τις εξαργυρώσουν. Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία τα φαρμακεία υποχρεούνται να διαθέτουν λογαριασμό για να βάζει τα χρήματα ο ΕΟΠΥΥ χρεώνει 20 ευρώ για την επεξεργασία κάθε ακάλυπτης επιταγής.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here