Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέντε “κόμματα” μια “Δημοκρατική Συμπαράταξη” πόσοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες ΑΜΘ;

Πέντε “κόμματα” μια “Δημοκρατική Συμπαράταξη” πόσοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες ΑΜΘ;

Σ

Δύο χρόνια πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και οι συζητήσεις για τις πιθανές υποψηφιότητες έχουν ξεκινήσει …

Τα περισσότερα ονόματα τα οποία ακούγονται, προέρχονται από τα κόμματα που συγκροτούν την “Δημοκρατική Συμπαράταξη” , ίσως με τις τελευταίες διεργασίες που γίνονται , κάποιοι να θεωρούν ότι  έρχεται μια ισχυροποίηση  του κόμματος τους και ονειρεύονται παλιές “δόξες” ………

Ο Γιώργος Ντόλιος , πρώην υφυπουργός εσωτερικών , ο οποίος παρέμεινε στο πασοκ, είναι αυτός που συζητιέται περισσότερο από όλους , πήρε και την στήριξη του Παν. Ζαπάρτα σε ραδιοφωνική εκπομπή . Και οι δύο παρέμειναν στο πασοκ του Βενιζέλου και συνέχισαν να είναι και με την Φώφη , άρα η μια υποψηφιότητα έρχεται από το πρώτο κόμμα που συγκροτεί τη ΔΗΣΥ….

Το δεύτερο όνομα , το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν πήρε μεγάλη δημοσιότητα , είναι του πρώην δημάρχου Φερών και αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Ούστογλου, ο οποίος είναι μέλος της Ν.Ε Έβρου του ΚΙΔΗΣΟ (ΓΑΠ) . Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ . Ούστογλου ήδη ξεκίνησε προσπάθεια για την εξεύρεση συμμαχιών …

Δύο κόμματα , μια “ΔΗΣΥ” στον Έβρο , δύο υποψηφιότητες  με ενα κοινό χαρακτηριστικό , υπήρξαν συνεργάτες και έχουν κι οι δύο καταγωγή από Φέρες….

Από την ΔΗΜΑΡ Έβρου ,δεν έχει ακουσθεί καμιά πρόθεση υποψηφιότητας για επικεφαλής στην περιφέρεια ΑΜΘ  μέχρι τώρα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του 2014 που στηρίχθηκε από την ΔΗΜΑΡ  , Τραϊφόρος Βασίλης με καταγωγή από Ροδόπη θα επιθυμούσε την εκ νέου υποψηφιότητα του με την στήριξη πλέον της ΔΗΣΥ .

Ο Φώτης Καραλίδης ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης Γιαννακίδη  μετά την παραίτηση του τελευταίου από την ηγεσία της  “Κοινωνικής Συμμαχίας”  είναι βέβαιο ότι θέλει να είναι αυτός, που θα μπει μπροστά στις εκλογές του 19 ….

Ο Παύλος Δαμιανίδης, ο οποίος είχε φύγει το 14 από την παράταξη που τώρα ηγείται ο κ Καραλίδης ,δεν έκρυψε ποτέ την φιλοδοξία του να είναι αυτός ο “αρχηγός” , ειναι πιθανόν να ψάξει κι αυτός κάποιες συμμαχίες που θα του επιτρέπουν να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη. Ο κ. Δαμιανίδης με μια δήλωση επέστρεψε στην παράταξη τον προηγούμενο μήνα ….Είναι μέλος του ΚΙΔΗΣΟ

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει και κανείς υποψήφιος από τις “κινήσεις πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία ” και την  “ΕΔΕΜ” , που συγκροτούν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ την Δημοκρατική Συμπαράταξη” , αλλά το πιθανότερο είναι να ακούσουμε πολλά ονόματα ακόμη .

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here