Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο Φουρθιώτης κρατούμενος, η κυβέρνηση σιωπηλή…

Ο Φουρθιώτης κρατούμενος, η κυβέρνηση σιωπηλή…

Σ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που χαρτογραφούν τις σχέσεις του έγκλειστού τηλεπαρουσιαστή, πρώην μάνατζερ μοντέλων, με κυβερνητικά στελέχη.
Οι πρώτες πληροφορίες από τη διαμονή του Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού προσομοίαζαν με αυτά που γνωρίζαμε γι’ αυτόν μέχρι πριν από δύο μήνες: με κουτσομπολιό εκπομπής της μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης. «Ζήτησε ειδική διατροφή», «έφαγε ένα κρουασάν βουτύρου, μια… σπανακόπιτα και ένα τοστ χωρίς κρέας», «ποια είναι η αγαπημένη του εξαδέλφη που θέλει να τον επισκέπτεται».
Ο τηλεπαρουσιαστής, ατζέντης μοντέλων και εσχάτως μπλεγμένος σε μια λίγο περίπλοκη εκδοτική επιχειρηματικότητα, που από αρκετούς συνδέεται με την κυβέρνηση, άκουσε την επίσημη απόφαση της προφυλάκισής του το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη πρόωρη ανάσταση των πιστών.
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη δεδομένων των στοιχείων που είχε συλλέξει η αστυνομία, τα περισσότερα από τα οποία ο Φουρθιώτης είχε αφελέστατα αφήσει πίσω του, παραφουσκωμένος με την ανόητη αλαζονεία ότι ήταν ο ίδιος φορέας της εξουσίας με την οποία συναλλασσόταν.
Προδομένος από την οίηση του ακαλλιέργητου ανθρώπου που θαύμασε τη σκιά του και την πέρασε για τον ίδιο, προδομένος και από τους μπράβους που προσέλαβε και οι οποίοι, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν από το τομάρι τους, μίλησαν με λεπτομέρειες για τα σχέδιά του, οδηγήθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα στο περιπολικό που θα τον πήγαινε στον Κορυδαλλό κρυμμένος πίσω από φούτερ, μάσκες και κουκούλες.
Άσχημο τέλος για κάποιον που, όσο αισθανόταν δυνατός, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να προσπαθεί να δείχνει το πρόσωπό του όσο συχνότερα γίνεται.
Όμως, αυτή η ιστορία της φαινομενικής ανόδου και της γρήγορης και απότομης πτώσης ενός φαντασμένου τηλεπαρουσιαστή, που το όνομά του συζητείται σε διάφορες περίεργες ιστορίες, είναι μόνο η μισή πλευρά της υπόθεσης. Η άλλη μισή είναι αυτή των εκλεκτικών σχέσεων που είχε αποκτήσει αυτός ο επιφανής εκπρόσωπος της τηλεοπτικής υποκουλτούρας με ένα μεγάλο τμήμα του κυβερνητικού μηχανισμού.
Γι’ αυτό μιλούν όσο γίνεται λιγότερο και κατά προτίμηση καθόλου τα ομοτράπεζα με το Φουρθιώτη στη λίστα Πέτσα ΜΜΕ, και κυρίως η ίδια η κυβέρνηση. Λαλίστατη συνήθως όταν πρόκειται για κάποια αστυνομική επιτυχία (ή και όχι τόσο μεγάλη επιτυχία), αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δράση της, εξακολουθεί εν προκειμένω να τηρεί σιγή ιχθύος.
Και πώς αλλιώς; Αν μιλήσει, θα πρέπει να εξηγήσει με ποιον τρόπο ο Φουρθιώτης εξασφάλισε την εικοσιτετράωρη φύλαξή του από μισό αστυνομικό τμήμα, με εντολή πιθανότατα από την ίδια την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. -στα σχεδόν ανώτατα κλιμάκιά της- λίγες μέρες αφότου είχε εισβάλει με θράσος στο υπουργείο Εργασίας απειλώντας υπουργούς και γραμματείς επειδή του κόπηκε η παράνομη χρηματοδότηση.
Όσο δεν μιλάει η κυβέρνηση τόσο οι πληροφορίες για ειδικές σχέσεις του Φουρθιώτη με συγκεκριμένα πρόσωπα – κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πληθαίνουν. Μαζί πληθαίνουν και τα ερωτήματα:
* Σε ποια συναλλαγή βασίστηκε αυτή η σχέση;
* Είχε απλά η κυβέρνηση ανάγκη μία ακόμα φιλοκυβερνητική εφημερίδα ή η υπόθεση πάει πιο πέρα;
* Κι ακόμα, κατά το διάσημο «ακολούθα το χρήμα» του βαθέος λαρυγγιού στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ, από πού -και από ποιον- προέρχονταν τα χρήματα που διακινούσε στην αγορά ο Φουρθιώτης;
Ο χρήσιμος ηλίθιος
Με ένα ερώτημα το οποίο αφορά την πραγματική καταγωγή αυτής της ιστορίας σχολίασε την προφυλάκιση του Φουρθιώτη ο άνθρωπος που βοήθησε στο να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι Κώστας Βαξεβάνης. Αναφερόμενος και στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ σχετικά με το πώς δόθηκε η πολυμελής φρουρά προστασίας στον Φουρθιώτη (βλ. δίπλα σελίδες), σημειώνει:
«Η απόφαση για προφυλάκιση του Φουρθιώτη θα μπορούσε να είναι μια προσωπική ικανοποίηση και ταυτόχρονα ανακούφιση. Θεωρώ όμως ότι ο Φουρθιώτης είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος. Το σημείο επαφής του παρακράτους με τα όργανα του κράτους. Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. δεν θέλησαν να κάνουν έστω μια δήλωση καταδίκης την ώρα που βγάζουν ανακοινώσεις οργανώσεις από όλο τον κόσμο; Πρόκειται για πολιτική μικρότητα ή μήπως ο Φουρθιώτης απολαμβάνει τη στήριξη που είχε ο Νίκος Γεωργιάδης;».
Λεπτομέρεια:  Έως τώρα ο Φουρθιώτης έχει προφυλακιστεί για τη σκηνοθετημένη «επίθεση» στο σπίτι του. Ο Κ. Βαξεβάνης, όμως, έχει ζητήσει και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με το εναντίον του συμβόλαιο θανάτου, που ακόμα ερευνάται…
ΑΥΓΗ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here