Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ορεστιάδα – Μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά άπορων οικογενειών

Ορεστιάδα – Μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά άπορων οικογενειών

Σ

Ο  Δήμαρχος Ορεστιάδας, εκφράζει  τις θερμές του ευχαριστίες,  στην πρωτοβουλία του Κολυμβητικού Συλλόγου “ΝΗΡΕΑΣ” για την δωρεάν ένταξη στο πρόγραμμα “Γνωρίζοντας το Νερό” παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας μελών απόρων οικογενειών.

Ελπίζουμε το παράδειγμα και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής  ευθύνης του συλλόγου, να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μαυρίδης Βασίλειος

Ημερίδα για το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»

Tο Σάββατο 5/12/2014 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική  ημερίδα για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης σχεδίων δράσεων πολιτισμού,  στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή  αρκετών  εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, Οργανώσεων, και Επαγγελματικών φορέων.

Τα στελέχη του Help desk Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, του   Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσίασαν συνοπτικά τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα είδη των δράσεων που θεωρούνται επιλέξιμα. Στο τέλος της παρουσίασης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις και ιδέες  τους για πολιτιστικές πρωτοβουλίες και έργα.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε και η ευκαιρία που δημιουργήθηκε για συνεργασίες πολιτιστικών – επαγγελματικών φορέων, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Η ανάγκη για συντονισμό και τεχνική υποστήριξη στη φάση προετοιμασίες των πιθανών σχεδίων που θα υποβληθούν, ήταν έκδηλη στο ακροατήριο.

Ο         Δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης απαντώντας στο συγκεκριμένο αίτημα, δεσμεύτηκε να παρέχει βοήθεια, τεχνογνωσία και διασύνδεση των δυνητικά ωφελουμένων Πολιτιστικών Φορέων, σε αυτό το στάδιο,  δια μέσου των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.

Η παρουσία της ΕΕΤΑΑ και η δέσμευση της για  επιπλέον τεχνική υποστήριξη στη φάση υποβολής των προτάσεων, αποτελεί ακόμα ένα εχέγγυο  για την εξασφάλιση εγκυρότητας και επιλεξιμότητας των προς υποβολή,  μελλοντικών σχεδίων.

Η έγκαιρη προετοιμασία απαιτεί την διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας όσο αφορά την εξεύρεση τουλάχιστον δύο διακρατικών εταίρων, έως τις αρχές Μαρτίου. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι Φορείς  θα πρέπει να προβούν στην σύντομη περιγραφή της ιδέας και βάση αυτής να αναζητήσουν με την συνδρομή του help desk Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, διαθέσιμους διακρατικούς φορείς, εταίρους.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται    creative-europe.culture.gr/ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μαυρίδης Βασίλειος

Δήμαρχος Ορεστιάδας

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here