Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις στήθους: Αύξηση και ανόρθωση

Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις στήθους: Αύξηση και ανόρθωση

Σ

Κάθε αισθητική επέμβαση έχει ως στόχο να διαμορφώσει μια νέα εικόνα στην εμφάνιση του ατόμου. Στην προκειμένη περίπτωση, η αυξητική μαστών είναι μια συνηθισμένη κατηγορία επεμβάσεων που επιλέγουν οι γυναίκες, για να εμπλουτίσουν το στήθος τους και να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία για την αύξηση στήθους αλλά και για την επέμβαση που μπορεί να τη συνοδεύει, δηλαδή την ανόρθωση στήθους

Download free vector of Woman checking her breasts illustration 456539.jpg

Η αύξηση στήθους με ενθέματα ξεκίνησε από την αρχή της δεκαετίας του ’60 και από τότε έχει συνεχώς αυξανόμενη τάση. Τα ίδια τα ενθέματα σιλικόνης έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και στις ημέρες μας ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να παραμείνουν με ασφάλεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα για πάρα πολλά έτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η αυξητική στήθους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 3 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις με 350.000 επεμβάσεις το χρόνο περίπου. 

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι το πώς θα επιλέξει κάποιος το κατάλληλο μέγεθος του στήθους και το σωστό σχήμα. Στην προσθετική στήθους μπορεί ο ιατρός χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα προπλάσματα σιλικόνης που τοποθετούνται στο στηθόδεσμό να σου δώσει μια πολύ ακριβή εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Τα σύγχρονα ενθέματα αποτελούν προϊόν συνεχούς μελέτης και εμπειρίας και υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου προκειμένου να εξασφαλισθεί  η πολυετής τους, ίσως και ισόβια διάρκεια μέσα στο ανθρώπινο σώμα. 

Όσον αφορά την διαδικασία της επέμβασης, εφαρμόζεται γενική αναισθησία ώστε να εξασφαλίζονται ανώδυνες, αναίμακτες και εξαιρετικά ασφαλείς συνθήκες χειρουργείου μιας και η ασφάλεια της ασθενούς βρίσκεται πάντοτε πρώτη στην λίστα σημασίας. Μετά από αυξητική στήθους η ασθενής οφείλει να απέχει από έντονη σωματική δραστηριότητα, γυμναστική και κοπιώδη εργασία. Εάν πρόκειται για εργασία γραφείου μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά της σε 3-4 ημέρες. Χαλαρή γυμναστική (περπάτημα) μπορεί να ξεκινήσει από την 4η μετεγχειρητική εβδομάδα ενώ πιο έντονη δραστηριότητα από την 5η με 6η εβδομάδα.

Το κόστος καθορίζεται από τις ξεχωριστές ανάγκες που μπορεί να έχει κάθε ασθενής. Οι τιμές της αυξητικής στήθους ποικίλουν, ανάλογα με την περίπτωση της επέμβασης. 

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται υπό γενική αναισθησία διαρκεί περίπου 2 ώρες και μετά το πέρας της οποίας η γυναίκα καταλήγει με ένα ανορθωμένο στήθος που προσομοιάζει αυτό του τέλους της εφηβείας. Με την χρήση της τεχνικής της κάθετης μαστοπλαστικής οι τομές είναι μικρότερες και αυτό οφείλει να αντιδιασταλεί με πολλές παλαιότερες τεχνικές που λόγω των μεγάλων και ιδιαίτερα εμφανών τομών αποθάρρυναν τις ασθενείς.

Η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους απαιτεί παραμονή ένα βράδυ στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της την επομένη το πρωί. Για το διάστημα των πρώτων 20 έως 30 ημερών η ασθενής φορά ένα αθλητικό στηθόδεσμο ενώ η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Επίσης, το κόστος και οι ανάλογες τιμές της επέμβασης καθορίζονται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 

Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις περισσότερα για τις αισθητικές επεμβάσεις, επισκέψου την ηλεκτρονική σελίδα του Dr. Boukouvalas και κλείσε το ραντεβού σου με τον ιατρό, ώστε να ενημερωθείς πλήρως με τη σφαιρική άποψη του ειδικού!

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here