Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κορωνοϊός: Παίρνουν εντατικολόγους γιατρούς από το νοσοκομεία της Θράκης για να ενισχύσουν...

Κορωνοϊός: Παίρνουν εντατικολόγους γιατρούς από το νοσοκομεία της Θράκης για να ενισχύσουν την Αττική

Σ

Δύο γιατροί από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας από το νοσοκομείο της Ξάνθης μετακινούνται στην Αττική, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων

Τον εύκολο δρόμο επιλέγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση για να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική, που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου. Αντί να προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτών γιατρών, μετακινεί γιατρούς από νοσοκομεία της Θράκης προς την πρωτεύουσα, με κίνδυνο να δημιουργήσει και σ’ αυτά προβλήματα όταν μάλιστα τα ακριτικά νοσοκομεία έχουν ήδη τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Το θέμα αποκάλυψε η τοπική ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης reportal.gr. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, επικαλούμενοι ασφαλείς πληροφορίες, από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα φύγουν για Αθήνα δύο γιατροί και ένας ακόμη από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Υποστηρίζει ακόμη ότι θα γίνουν μετακινήσεις γιατρών και από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Πριν επιτάξουν τις ζωές των συναδέλφων, δεν θα έπρεπε να επιτάξουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο εντατικολόγος Χρήστος Δραγουμάνης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης μιλώντας στο τοπικό κανάλι Delta TV. «Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο δεν υπάρχει ιδιωτικό και δημόσιο. Όλα δημόσια είναι» σημείωσε. «Προφανώς έχουν ολιγωρήσει πολύ οι κυβερνώντες για να φτάνουν στο σημείο να μετακινούν χίλια χιλιόμετρα γιατρούς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Χριστόδουλος Μεντίζης, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που δέχεται κρούσματα κορωνοϊού από όλη τη Θράκη, υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο. Όπως επισήμανε, γιατροί από την Αλεξανδρούπολη μετακινούνται και στο Διδυμότειχο για να καλύψουν τις εκεί εφημερίες. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην Αττική είναι τέτοια που απαιτείται η ενίσχυση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε αεροδιακομιδές ασθενών από το κέντρο προς τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

avgi.gr
Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here